Futbol

Derbide Roma güldü, Cengiz Ünder...

19 Kasım 2017 Pazar 00:20 - Son Güncelleme 19 Kasım 2017 Pazar 00:27

İtalya 1. Futbol Ligi’nin (Serie A) 13. haftasında oynanan başkent derbisinde Roma, konuk ettiği Lazio'yu 2-1 yendi. Roma'da top koşturan milli oyuncumuz Cengiz Ünder, mücadelede forma giyemedi.

Bu arada Romalı Kostas Manolas'ın kendi ceza sahasında topa müdahalesine "devam" karar verilmesine rağmen yardımcı hakemin devreye girmesiyle pozisyon Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle yeniden değerlendirildi ve penaltıya karar verildi. Topu ağlara gönderen Ciro Immobile, Lazio adına skoru 2-1'e getirdi. 

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve 55 bin 775 futbolseverin izlediği zirveye yaklaşma çabası içerisindeki iki takımın mücadelesini, hakem Gianluca Rocchi yönetti.

İlk yarının sonlarına girilirken oyunun kontrolünü ele alan sarı-kırmızılı takım, golcüsü Edin Dzeko ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ataklarını sıklaştıran Roma'da Kolarov, Lazio ceza sahasında düşürülmesinin ardından takımına penaltı kazandırdı. Penaltı atışını gole çeviren Diego Perotti, 49. dakikada Roma'yı 1-0 öne geçirdi. Bu golden 4 dakika sonra ani gelişen Roma atağında Radja Nainggolan, ceza sahası yayının sağından çektiği şut ile topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi.

VAR devreye girdi

Romalı Kostas Manolas'ın kendi ceza sahasında topa müdahalesine "devam" karar verilmesine rağmen yardımcı hakemin devreye girmesiyle pozisyon Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle yeniden değerlendirildi ve penaltıya karar verildi. Topu ağlara gönderen Ciro Immobile, Lazio adına skoru 2-1'e getirdi. Son dakikaları büyük çekişmeye sahne olan maçta Lazio'nun beraberlik golü çabalarından sonuç çıkmayınca Roma, derbiyi 2-1 kazandı.

Bu sonuçla Roma, puanını 30’a yükseltti ve maç fazlasıyla 3'üncülüğe yerleşti. Lazio ise zirve yolunda yara alarak 28 puanla 5'inci sırada yer aldı.

Cengiz forma giyemedi

Roma'da milli oyuncumuz Cengiz Ünder, mücadeleyi yedek kulübesinden takip etti.

Sıradaki Haber
Manchester City dolu dizgin
Yükleniyor lütfen bekleyiniz