Futbol

Dev buluşma!

25 Ekim 2014 Cumartesi 12:54 - Son Güncelleme 25 Ekim 2014 Cumartesi 13:11

Mourinho ile van Gaal yarın Old Trafford Stadı'nda kozlarını paylaşacak.

İngiltere Premier Lig'de Manchester United ile Chelsea arasında yarın oynanacak maç, dünyanın en iyi teknik adamları arasında gösterilen Jose Mourinho ve Louis van Gaal arasında da önemli bir taktik savaşına sahne olacak.

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'da bir dönem birlikte çalışan, daha sonra Avrupa'nın çeşitli kulüplerinde önemli başarılara imza atan Portekizli teknik adam Mourinho ile Hollandalı meslektaşı van Gaal yarın "Düşler Tiyatrosu" olarak bilinen 80 bin kişilik Old Trafford Stadı'nda kozlarını paylaşacak.

İki teknik adam daha önce bir kez karşılaşırken, Mourinho bu buluşmadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. 2010 yılında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde, Mourinho'nun çalıştırdığı Inter, van Gaal yönetimindeki Alman temsilcisi Bayern Münih'i Diego Milito'nun 35 ve 70. dakikalarda attığı gollerle 2-0 yenerek kupaya uzandı.

Chelsea'de daha önce iki kez lig şampiyonluğu yaşadıktan sonra görevinden ayrılan Mourinho, ikinci kez geldiği Londra ekibindeki ilk sezonunda beklentileri karşılayamasa da ikinci sezonuna çok iyi bir başlangıç yaptı. Ligde geride kalan 8 haftada sadece Manchester City deplasmanında 2 puan bırakan "Maviler", UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de grubunda 7 puanla lider durumda bulunuyor.

Manchester United'da ilk sezonunu geçiren 63 yaşındaki van Gaal ise geçen yıl tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren yeni takımı için çıkış yolları arıyor. Geçen yıl ligi yedinci sırada bitiren ve Avrupa kupalarına gidemeyen Manchester ekibi, tek kulvarda mücadele etmesine rağmen ligdeki ilk galibiyetini dördüncü haftada alabildi. Kadrosunu Di Maria ve Falcao gibi önemli isimlerle güçlendiren Manchester United, geçen yıl sahasında Londra ekibiyle oynadığı maçta golsüz berabere kalmıştı.

"Etrafımı böyle insanlarla donatmak hoşuma gidiyor"

İki teknik adamın iyi ilişkileri birbirleri hakkında verdikleri demeçlere de yansıyor.

Kendisinin "burnu havada" biri olarak görüldüğünü belirten van Gaal, daha önce yaptığı açıklamada, "Mourinho, her zaman itibara saygı göstermeyen birisi. Kendilerine önem veren insanlar ve etrafımı böyle insanlarla donatmak hoşuma gidiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Hollandalı teknik adama karşı derin saygı duyduğunu belirten Mourinho ise meslektaşıyla ilgili, "Onu Manchester United'daki ilk basın toplantısında izledim ve kendisi gerçek van Gaal'di. Dürüst ve açık, her zaman olduğu gibi. Bizim aramızda her zaman şahane bir ilişki olacak. Ben onu çok seviyorum, o da beni çok seviyor" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Tek sağlam forvet Drogba

Sezon başından bu yana rakip fileleri 23 kez havalandırarak ligin en fazla gol atan takımı olan Chelsea'yi "Kırmızı Şeytanlar" karşısında zorlayabilecek en önemli faktör forvet oyuncularının sakatlığının devam etmesi.

Atletico Madrid'den transfer edilen ve attığı 9 golle takımının skor yüküne önemli katkıda bulunan Diego Costa'nın yanı sıra Şampiyonlar Ligi'ndeki Maribor maçının hemen başında sakatlanan Remy'nin Manchester deplasmanında forma giymesi beklenmiyor. Chelsea'ye döndükten sonra Maribor karşısında ilk golünü atan 36 yaşındaki Didier Drogba, Mourinho'nun güçlü rakibine karşı sahaya sürebileceği elindeki tek forvet olarak kaldı.

51 yaşındaki Portekizli menajer, forvet hattındaki sakat futbolcularla ilgili yaptığı açıklamada, herhangi bir endişe taşımadığını ve sakat futbolcular nedeniyle "ağlamayacaklarını" söyledi.

Mourinho her zaman gündemde

Sert demeçleri ve agresif tavırlarıyla zaman zaman tepkileri üzerine çeken Chelsea Menajeri Mourinho, bu sezon takımının oynadığı Arsenal ve Manchester City maçlarının ardından meslektaşlarıyla yaşadığı tartışmalarla gündemden düşmedi.

Chelsea ile Arsenal arasında iki hafta önce oynanan ve Mourinho'nun ekibinin 2-0 kazandığı Londra derbisinde, Mourinho ve Arsenal Menajeri Arsene Wenger, karşılaşma devam ederken yaşadıkları sert tartışmayla maçın önüne geçtiler. Mücadelenin 20. dakikasında, Chelseali Cahill, bir pozisyonda rakibi Sanchez'e sert müdahalede bulununca Wenger ve Mourinho arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Fransız teknik adamın, Mourinho'yu elleriyle ittiği tartışma sonrasında hakem Martin Atkinson, iki menajeri de uyardı.

Manchester City'nin Londra temsilcisiyle sahasında 1-1 berabere kaldığı lig maçının ardından da evsahibi ekibin Şilili teknik direktörü Manuel Pellegrini, meslektaşının oyun felsefesini eleştirmiş ve Chelsea'nin "küçük bir takım" gibi oynadığını savunmuştu.

Chelsea, rakibine karşı galibiyetlerde üstün

İngiltere'nin iki köklü kulübü Premier Lig tarihinde 44 kez karşı karşıya gelirken, Chelsea bu maçların 15'inde sahadan galibiyetle ayrılar taraf oldu. Manchester United ise 13 kez rakibini mağlup etti.

Old Trafford Stadı'nda oynanan maçlarda ise "Kırmızı Şeytanlar"ın üstünlüğü bulunuyor. 22 maçta Manchester United 8, Chelsea 6 kez kazanırken, 8 müsabakada eşitlik bozulmadı.

Yarın TSİ 18.00'de başlayacak maça Manchester United'ın De Gea, Rafael, Jones, Rojo, Shaw, Blind, Januzaj, Herrera, Di Maria, Van Persie ve Falcao onbiriyle, Chelsea'nin ise Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Luis, Fabregas, Matic, Willian, Oscar, Hazar ve Drogba onbiriyle çıkması bekleniyor.

İki teknik adamın kariyerleri boyunca çalıştırdıkları takımlarda kazandıkları kupalar şöyle:

  Jose Mourinho Louis van Gaal
Lig Şampiyonluğu Porto (2), Chelsea (2), Inter (2), Real Madrid(1) Ajax (3), Barcelona (2), Alkmaar, Bayern Münih
Şampiyonlar Ligi Porto, Inter Ajax
UEFA Kupası Porto  
Diğer Kupalar Chelsea (3), Porto, Inter, Real Madrid Ajax, Barcelona, Bayern Münih

AA

Sıradaki Haber
ÖZET | W.Bremen dibe demir attı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz