Futbol

ÖZET | Bayern Münih, Dortmund'a acımadı

01 Kasım 2014 Cumartesi 21:25 - Son Güncelleme 02 Kasım 2014 Pazar 02:09

Bayern Münih geriye düştüğü maçta Dortmund'u yenerek, liderliğini sürdürdü.

Almanya 1. Ligi Bundesliga'da son iki yılın şampiyonu Bayern Münih, bu sezon ligde kötü günler geçiren Borussia Dortmund'u 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup etti.

Ev sahibi Bayern Münih, puanını 24'e çıkararak liderliğini sürdürürken Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Borussia Dortmund ise Bundesliga'da bu sezonki 7. mağlubiyetini aldı ve düşme hattına demir attı.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Neuer  ligde 688 dakika sonra gol yedi 

Almanya 1. Futbol Ligi Bundesliga'da 10. hafta dev bir karşılaşmaya sahne oldu. Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki rakibi Borussia Dortmund, deplasmanda Bayern Münih'e 2-1 yenildi.

Münih'te Allianz Arena'da oynanan ve 71 bin biletli seyircinin izlediği maçın 31. dakikasında Borussia Dortmund Marco Reus'un attığı golle önde geçti. Bayern Münih'in kalecisi Manuel Neuer böylelikle ligde 688 dakika sonra kalesinde gol gördü.

Tempolu geçen ve Bayern Münih'in daha fazla topa sahip olduğu maçta ev sahibi ekip üstünlüğünü sürdürerek 72. dakikada Robert Lewandwoski'nin golüyle 1-1'lik eşitliği sağladı. Bayern Münih, Franck Ribery'nin ceza alanı içinde Neven Subotic tarafından düşürülmesiyle 86. dakikada penaltı kazandı. Hollandalı yıldız Arjen Robben penaltı atışını gole çevirdi ve ev sahibi takım karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Bayern Münin ligde 24 puanla liderliğini sürdürürken, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 Kasım'da Galatasaray ile karşılaşacak olan Borussia Dortmund 7 puanla 16. sıraya geriledi.

Sarı-siyahlı ekip ligde üst üste beşinci mağlubiyetini alırken, Bavyera ekibi Borussia Dortmund ile sahasına oynadığı 4 maçın ardından ilk kez galip geldi.

Robert Lewandwoski'nin boşu yok!

Geçen sezon Borussia Dortmund'da forma giyen Robert Lewandwoski, bu maçta eski takımına da gol atarak Bundesliga'da mücadele eden tüm takımlara gol atan oyuncu oldu.

Bundesliga'da oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Mainz 05-Werder Bremen: 1-2

Hannover 96-Eintracht Frankfurt: 1-0

VfB Stuttgart-Wolfsburg: 0-4

Hamburg-Bayer Leverkusen: 1-0

Bayern Münih-Borussia Dortmund: 2-1

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber
Schalke tek golle
Yükleniyor lütfen bekleyiniz