Futbol

FIFA kararını verdi!

27 Mayıs 2015 Çarşamba 15:37 - Son Güncelleme 27 Mayıs 2015 Çarşamba 15:43

FIFA rüşvet operasyonuna rağmen başkanlık seçimini yapacağını açıkladı.

FIFA, devam eden yolsuzluk operasyonuna rağmen cuma günü düzenlenecek kongredeki başkanlık seçiminin planlandığı zamanda yapılacağını açıkladı.

FIFA İletişim ve Halkla İlişkiler Direktörü Walter De Gregorio, İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlediği basın toplantısında, İsviçre Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen ve bazı FIFA yetkililerinin gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Operasyonda FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'in gözaltına alınmadığını vurgulayan De Gregorio, "Kaç kişinin ve kimlerin gözaltına alındığı doğrulayamam ve konuyla ilgili bilgi veremem" dedi.

De Gregorio, söz konusu operasyonun FIFA'nın imajı açısından kötü olmasına rağmen "temizlenmesi" için gerekli olduğunu da vurguladı.

Başkanlık seçiminin yapılacağı 65. FIFA Kongresi öncesinde gerçekleştirilen operasyonun programlarında herhangi bir aksaklığa yol açmayacağını kaydeden De Gregorio, "FIFA Kongresi ve başkanlık seçimi zamanında yapılacak. İsviçre Başsavcılığı ile yakın iletişim halindeyiz. Seçim tarihinde herhangi bir değişiklik planlamıyoruz" ifadelerini kullandı.

İsviçre Başsavcılığı'nın 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında kara para akladığı iddia edilen kişiler hakkında soruşturma açmasını da değerlendiren De Gregorio, "Dünya Kupası planında bir değişiklik yok. 2018 FIFA Dünya Kupası Katar'da, 2022 FIFA Dünya Kupası ise Rusya'da düzenlenecek" şeklinde konuştu.

Aralarında FIFA Başkan Yardımcısı Jeffrey Webb'in de olduğu belirtilen 6 FIFA yetkilisi, İsviçre Adalet Bakanlığı'nın kararıyla Zürih'te gözaltına alınmıştı. Olayın birkaç saat ardından ise İsviçre Başsavcılığı, 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği sürecinde kara para aklandığı iddiasıyla sorumlu kişiler hakkında soruşturma açmıştı.

Sıradaki Haber
İrlanda Blatter'i desteklemeyecek!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz