Futbol

Galatasaray'ın rakibine kötü haber

04 Şubat 2016 Perşembe 18:18 - Son Güncelleme 04 Şubat 2016 Perşembe 21:01

Lazio'nun sahası, taraftarının ırkçı tezahüratları nedeniyle iki maç kapatıldı.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Lazio'ya, taraftarının ırkçı ve ayrımcı tezahüratları dolayısıyla 2 maç saha kapatma cezası verildi.

Roma Olimpiyat Stadı'nda 3 Ocak Çarşamba akşamı yapılan ve lig lideri Napoli'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona eren maçın ikinci yarısında oyunun durmasına yol açan ırkçı tezahüratlar, ev sahibi takıma ağır bir fatura çıkardı.

Laziolu taraftarların, karşılaşmanın 67. dakikasında bir pozisyon sonrası Napoli'nin Senegalli stoperi Kalidou Koulibaly'e ırkçı tezahüratta bulunmasına, Serie A Birliği'nin disiplin ve ceza işlerine bakan spor yargıcından, 2 maç saha kapatma ve 50 bin avro para cezası geldi. Lazio'ya, Napolililere yönelik bölgesel ayrımcılık içeren tezahüratlar nedeniyle de 15 bin avro ceza kesildi.



Maçta yaşanan bu gelişmelerden ötürü hakem Massimiliano Irrati, oyunu bir süre durdurup, takım kaptanları ve saha komiserleriyle görüşmüştü.

Bu arada, ırkçı tezahüratlara maruz kalan Koulibaly'e, Laziolu Keita Balde Diao sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan destek mesajı gönderdi.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki rakibi Lazio'nun Napoli ile oynadığı mücadeleyi sarı-kırmızılıların teknik direktörü Mustafa Denizli de izlemişti.

Sıradaki Haber
PSG'nin rekor yolculuğu devam ediyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz