Futbol

Gazprom, Kızılyıldız'ı satın mı alıyor?

28 Ağustos 2014 Perşembe 16:51 - Son Güncelleme 28 Ağustos 2014 Perşembe 17:02

Kızılyıldız'ın, Rus enerji şirketi Gazprom'a satılacağı iddia edildi.

Sırbistan'ın köklü futbol kulüplerinden Kızılyıldız'ın, Rus enerji şirketi Gazprom'a satılacağı iddia edildi.

Sırbistan medyasında yer alan haberlere göre, 2010 yılından bu yana kulübün ana sponsorluğunu üstlenen Gazprom, 100 milyon avro karşılığında kulübün tamamını satın alacak.

Tarihinde Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan, Kıtalararası Kupa'yı kaldırma başarı gösteren, eski Yugoslavya ve Sırbistan'ın Avrupa kupalarındaki en başarılı futbol kulübünün Gazprom'a satılması sonucunda, Kızılyıldız'ın eski günlerine döndürülmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Belgrad kulübünün Rus şirketine satımıyla ilgili ilk somut adımın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 19 Ekim'de Sırbistan'a yapacağı resmi ziyarette atılmasının beklendiği belirtildi.

Rus enerji şirketi Gazprom'un, Kızılyıldız ile 2015 yılına kadar sponsorluk anlaşması bulunuyor.

Kızılyıldız mali krizde

Tarihinde 19 Yugoslavya ligi şampiyonluğu, 7 Sırbistan ligi şampiyonluğu, 12 Yugoslavya Kupası, 12 Sırbistan Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi Kupası ve 1 Kıtalararası Kupa kazanma başarısı gösteren Kızılyıldız, futbol dünyasına Dejan Savicevic, Vladimir Jugovic, Sinisa Mihajlovic, Dejan Stankovic, ve Dragan Stojkovic yıldızlar kazandırdı.

Son yıllarda Avrupa'da başarısız bir grafik çizen Belgrad kulübü, büyük çaplı mali krizde bulunuyor. Kulüp çalışanları maaşları ödenmediği için greve başlarken, kulübün toplam borcunun 50 milyon avro olduğu tahmin ediliyor.

Sırbistan medyasında yer alan haberlere göre, Gazprom'un Kızılyıldız'ı satın almasından Sırbistan devleti ve Belgrad Büyükşehir Belediyesi de karlı çıkacak. Haberde, kulübün satın alınması durumunda 40 milyon avronun devlete, 20 milyon avronun Belgrad Büyükşehir Belediyesi'ne ve 40 milyon avronun da kulübün borçlarına gideceği öne sürüldü.

Sıradaki Haber
Giroud 4 ay yok
Yükleniyor lütfen bekleyiniz