Futbol

''Gözde teknik adamlar'' görev bekliyor

17 Ekim 2018 Çarşamba 11:20 - Son Güncelleme 17 Ekim 2018 Çarşamba 11:28

Futbol dünyasında kazandığı başarılarla iz bırakan çok sayıda elit teknik direktör, kariyerlerinin bu döneminde görev bekliyor.

Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra ilk teknik direktörlük deneyiminde tam not alan Fransız Zinedine Zidane, bu sezon kötü günler geçiren üst düzey Avrupa kulüpleriyle sık sık adı anılan isimlerin başında geliyor.

4 Ocak 2016'da teknik direktörlük koltuğuna oturduğu Real Madrid'deki ilk sezonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen 46 yaşındaki Zidane, Avrupa'nın 1 numaralı kupası UEFA Şampiyonlar Ligi'ni üst üste 3 kez kazanarak tarihe geçti.

Zidane, başkent temsilcisiyle ikişer kez UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası ile bir kez de İspanya Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Real Madrid'den geçen sezon sonunda sürpriz bir şekilde ayrılan Zidane'nın yeni durağının hangi kulüp olacağını futbolseverler merakla bekliyor.

Portekizli Jose Mourinho'nun başta Fransız Paul Pogba olmak üzere bazı futbolcularıyla sorun yaşadığı İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da, her puan kaybından sonra gündeme gelen ilk isim Zidane oluyor.

Zidane'ın İngilizcesini geliştirdiği, menajeriyle de Manchester United seçeneğini ciddi olarak değerlendirdiği basına yansıyan iddialar arasında yer alıyor.

Wenger yılların yorgunluğunu atıyor

Dünyanın en zorlu liglerinden birine sahip İngiltere'de 22 yıl Arsenal'ı çalıştırdıktan sonra koltuğunu Unai Emery'ye bırakan Arsene Wenger, yeşil sahalara dönmesi beklenen bir başka deneyimli teknik adam olarak dikkati çekiyor.

Londra ekibiyle 3 lig şampiyonluğu, 7 kez de Federasyon Kupası zaferi yaşayan 68 yaşındaki Wenger, son yıllarda yıldız futbolcu transferlerine rağmen ligde ve Avrupa'da beklentileri karşılayamayınca taraftarların tepkisine engel olamadı.

Başkent temsilcisinden ayrılmasının ardından sezona kötü başlayan Alman temsilcisi Bayern Münih ile adı anılan Wenger'e Fransız temsilcisi Paris Saint-Germain'in sportif direktörlük teklifiyle geleceği de spor kamuoyuna yansıdı.

Conte, İtalya'ya istediği gibi dönemedi

Rus milyarder Roman Abramovich'in sahibi olduğu Chelsea'de 3 Temmuz 2016'da göreve başlayan ve ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan Conte, ikinci sezonunda Federasyon Kupası'nı kazanmasına karşın Londra ekibindeki koltuğunu vatandaşı Maurizio Sarri'ye bıraktı.

Chelsea'den ayrılmasına kesin gözüyle bakıldığı dönemde Conte'nin adı Juventus ve İtalya Milli Takımı için geçerken, 49 yaşındaki teknik adam iki göreve de gelemedi.

Juventus Kulübü, dört sezondur ligde şampiyonluğu kimseye bırakmayan ve iki kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkan Massimiliano Allegri ile yola devam ederken, İtalya Milli Takımı'nın başına ise bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran Roberto Mancini getirildi.

İtalyan basını, milli takım, Juventus ve Chelsea'yi çalıştıran Conte'nin, yeni teknik direktörü Julen Lopetegui ile sezona kötü başlayan Real Madrid yönetimi tarafından değerlendirildiğini iddia etti.

Görev bekleyen Portekizliler

Başarıları dikkate alındığında Jose Mourinho'nun gölgesinde kalmalarına rağmen Avrupa futbolunda iz bırakan Portekizli teknik adamlar Leonardo Jardim ve Andre Villas Boas da görev bekleyen isimler arasında yer alıyor.

2014 yılında göreve geldiği Monaco ile 2016-17 sezonunda Paris Saint-Germain'in 8 puan önünde şampiyonluğa ulaşan Jardim, aynı sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de yarı finale kadar çıkma başarısını gösterdi.

Başta Kylian Mbappe olmak üzere birçok yıldızını kaybeden Monaco, bu sezon ilk 9 haftada 6 puan toplayınca Jardim ile yollarını ayırma kararı aldı.

Profesyonel futbolculuk kariyeri olmadan adım attığı yeşil sahalarda Porto, Chelsea, Tottenham Hotspur, Zenit St. Petersburg ve Şanghay SIPG takımlarını çalıştıran Andre Villas Boas, motor sporları için teknik direktörlüğe ara verse de zorda kalan kulüp yönetimlerinin aklına gelen isimlerden birisi.

2017 yılının kasım ayında Çin ekibi Şanghay SIPG'deki görevinden ayrılan ve 2018 Katar Rallisi'ne katılan 40 yaşındaki futbol adamı, dördüncü etapta kaza yaparak organizasyondan çekildi.

Porto ve Zenit St. Petersburg ile şampiyonluk yaşayan Andre Villas Boas'ın ismi son olarak Zidane'ın ayrılmasının ardından Real Madrid için gündeme gelmişti.

Sıradaki Haber
Nagatomo'lu Japonya, Muslera'lı Uruguay'ı 4-3 yendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz