Futbol

Hiddink'ten çarpıcı açıklama!

27 Mart 2015 Cuma 18:01 - Son Güncelleme 27 Mart 2015 Cuma 18:18

Kritik maç öncesi Hiddink ve Sneijder önemli açıklamalarda bulundu.

Hollanda A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde, sahalarında Türkiye ile oynayacakları maça yüksek bir konsantrasyonla çıkacaklarını söyledi.

Hiddink, kamp yaptıkları Noordwijk kentinde, Galatasaraylı orta saha oyuncusu Wesley Sneijder ile düzenlediği basın toplantısında, "Yarınki maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Sakatlıkları bulunan Robin van Persie ile Arjen Robben gibi iki yıldızdan eksik sahaya çıkacaklarına değinen Hiddink, bu kapsamda ellerindeki tüm opsiyonları iyi değerlendireceklerini, takım kurgusunda bir değişiklik yapmayacaklarını ifade etti.

Van Persie ve Robben'in yerine kimlerin oynayacağına yönelik sorulara cevap vermeyen Hiddink, geçmişte Türkiye'yi çalıştırmış olmasının kendileri için bir avantaj sağlayacağını dile getirdi. Geçmişte birlikte çalıştığı Türk futbolcuların yaklaşık yarısının şu anda milli takımda oynamaya devam ettiğine dikkati çeken Guus Hiddink, Türkiye'de son derce keyifli bir dönem geçirdiğini kaydetti.

"Yarın ilk dakikadan itibaren konsantrasyonu elden bırakmamamız lazım" diyen tecrübeli teknik adam, şöyle konuştu:

"Kurgumuzda bir değişiklik olmayacak. Maçı büyük bir konsantrasyonla oynamamız gerekiyor. Oyuncularımızın bunu unutmamaları lazım. Köşe vuruşu gibi durumlarda birkaç dakikalık zaman geçiyor, bu durumlarda da ekip ruhuna uyarak, maça odaklanmalıyız."

Guus Hiddink, Türkiye'yi çalıştırırken, ay-yıldızlı ekibin Almanya gibi takımlarla bu aşamada baş etmesinin zor olduğu yönündeki görüşünün bugün için de geçerli olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Bunu bugün söyleyecek olsam aynı tepkiyle karşılanacağım. Aslında bu tür durumlarda herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum. Önemli takımlarla boy ölçüşmek çok kolay değil" şeklinde cevap verdi.

Sneijder: "Türkiye'yi çok seviyorum"

Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder da yarınki maçın kendisi açısından özel bir karşılaşma olacağını söyledi.

İki tarafın da kazanmak için sahaya çıkacağına vurgu yapan Sneijder, "Benim için özel bir maç. Biz de onlar da kazanmak istiyor. İyi bir maç olacak. Bugünlerde Türk futbolcularla herhangi bir iletişimim olmadı. Bu gayet normal. Çünkü hepimizin hedefi galibiyet" diye konuştu.

Sneijder, yarınki maçta Türkiye'ye gol atması halinde sevinip sevinmeyeceği yönündeki bir soruya şu yanıtı verdi:

"Tam bilmiyorum. Herhalde sevincimi göstereceğim. Türkiye'de çok iyi karşılanıyorum. Orada kendimi çok iyi hissediyorum. Türkiye'yi ve Türk insanlarını çok seviyorum. İlk günden bu yana misafirperver bir şekilde karşılandım. Yarınki maç bizim için çok önemli. Bu maçı o yüzden ayrı değerlendirmek lazım."

Amsterdam Arena'ya çok sayıda Türk futbolseverin de geleceğini hatırlatan Sneijder, iki ülke taraftarlarının da ateşli olduğunu ve statta iyi bir atmosfer beklediğini dile getirdi.

Sıradaki Haber
İtalya'da şok!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz