Futbol

İngiliz ekibe Türk Teknik Adam

18 Eylül 2014 Perşembe 17:27 - Son Güncelleme 18 Eylül 2014 Perşembe 17:33

Tugay Kerimoğlu'nun Cardiff City'nin başına geçeceği iddia edildi.

İngiltere Championship ekiplerinden Cardiff City'nin Norveçli teknik direktörü Ole Gunnar Solskjaer görevinden istifa etti.

Kulüpten yapılan açıklamada, Solskjaer'in istifa talebinin kabul gördüğü ve 41 yaşındaki teknik adamla yolların ayrıldığı duyuruldu.

Ocak ayının başında Malky Mackay'ın yerine göreve getirilen Solskjaer, takımının Premier Lig'den düşmesine engel olamamıştı. Solskjaer yönetiminde Championship'te 2 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet alan Cardiff City, 7 hafta sonunda 8 puan toplayabildi ve 17. sırada yer aldı.

- Tugay Kerimoğlu iddiası

Son olarak Galatasaray'da yardımcı antrenörlük yapan Tugay Kerimoğlu'nun, Cardiff City'de Solskjaer'den boşalan teknik direktörlük görevi için düşünülen isimler arasında yer aldığı öne sürüldü.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, uzun süre İngiltere'de Blackburn Rovers forması giyen Tugay Kerimoğlu'nun Cardiff City teknik direktörlüğüne talip olduğu, kulübün de görev için genç teknik adama sıcak baktığı iddia edildi. Tugay Kerimoğlu ile teknik direktör adayları arasında İskoç takımı Dundee'yi çalıştıran Paul Hartley, İngiltere Üçüncü Lig ekibi Milton Keynes Dons'un başında bulunan Karl Robinson ve son olarak Premier Lig'de Crystal Palace'ta görev yapan Tony Pulis'in bulunduğu savunuldu.

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra futbolculuk döneminde iki yıl İskoçya'nın Glasgow Rangers ekibinde top koşturan Tugay Kerimoğlu, 9 sene İngiltere'de Blackburn Rovers'ta forma giydikten sonra kariyerini sonlandırmıştı. Eski milli futbolcu, 2010-2014 yıllarında sarı-kırmızılılarda yardımcı antrenör olarak görev almıştı.

Sıradaki Haber
Bir yıldız daha Hindistan'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz