Futbol

İngiltere Ç.Rizesporlu oyuncuyu konuşuyor

31 Mart 2015 Salı 15:23 - Son Güncelleme 31 Mart 2015 Salı 15:34

Lafferty, K.İrlanda Milli Takımı’nda attığı gollerle dikkatleri üzerine çekti.

Çaykur Rizespor’un Kuzey İrlandalı golcüsü Kyle Lafferty, Kuzey İrlanda Milli Takımı’nı Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) finallerine taşıyor. İngiliz basını, Lafferty'nin performansını övdü.

Geçtiğimiz yaz Premier Lig takımlarında Norwich City’den İtalya’nın Palermo takımına satılan ve orada 20 maçta attığı tek bir golden sonra Çaykur Rizespor’a kiralanan Lafferty, Kuzey İrlanda Milli Takımı’nda attığı gollerle dikkatleri üzerine çekti.

İtalya’da oynadığı günlerde gece hayatı nedeniyle Palermo Kulübü Başkanı Maurizio Zamparini tarafından “kural tanımayan İrlandalı” diye tanımlanan 27 yaşındaki oyuncunun Milli Takımındaki performansı dudak ısırtıyor.

Şimdiye kadar Türkiye Süper Ligi’nde sadece bir gol atan Lafferty, teknik direktor Michael O’Neill yönetminindeki Kuzey İrlanda Milli Takımı’nda 5 gol atarak adeta büyük bir değişim geçirdiğini gösterdi.

Avrupa Şampiyonası elemelerinde F Grubu’nda yer alan Kuzey İrlanda, geçtiğimiz Pazar günü oynanan karşılaşmada Lafferty’nin attığı iki golle Finlandiya’yı 2-1 yenerek grubundaki beşinci galibiyetini aldı.

Lafferty gruptaki ilk maç olan Macaristan maçından başlayarak bu beş galibiyetin dördünde de gol atmayı başardı. Deplasmanda Yunanistan’a, evinde Fareo Adaları’na ve son olarak da Pazar günü Belfast’da Finlandiya’ya goller attı.

İngiliz medyasında Lafferty'e övgü

İngiltere medyası, Lafferty’nin Norwich City’de oynadığı günlerdeki Lafferty olmadığını ve büyük bir dönüşüme uğradığını yazıyor.

(Kaynak: cnntürk)

Sıradaki Haber
İtalya'nın Türkiye üzüntüsü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz