Futbol

İngiltere'de skandal! Çocuklardan para...

20 Aralık 2014 Cumartesi 10:55 - Son Güncelleme 20 Aralık 2014 Cumartesi 11:00

Şok gerçek, ülke kamuoyunda büyük tartışma kopmasına neden oldu.

Futbolun beşiği İngiltere’de ortaya çıkan bir gerçek, ülke kamuoyunda büyük tartışma kopmasına neden oldu.

The Guardian gazetesinin yaptığı bir araştırma, Premier Lig takımlarının çoğunun, maç seremonilerinde futbolcularla birlikte yer alan çocuklardan para alındığı gerçeğini ortaya koydu.

Buna göre dünyanın en önemli ulusal futbol ligi olarak gösterilen İngiltere 1. Ligi’nde şu an mücadele eden 20 kulübün 11 tanesi bu uygulamaları para karşılığında yerine getiriyor. Ücretler 600 sterline (2180 TL.) kadar çıkıyor. Maç öncesi soyunma odalarının çıkışından, tünele ve oradan sahaya, futbolcuların ellerini tutarak çıkan minikler için aileleri, büyük meblağları gözden çıkarıyor.

Uygulama Ada’da gündeme oturdu. Kulüplerin birçok çoçuğun rüyası olan, yıldız futbolcularla bir araya gelme fırsatını paraya çevirmesine bazı kesimler tepki gösterdi. Uygulamanın çocukları bile sınıfsal olarak böldüğü, maddi durumu yerinde olmayan ailelerin çocuklarının hayallerini ertelemek zorunda kaldığına dikkat çekildi.

Türkiye’de örneği yok

Türkiye’de görev alan maskot çocuklar için ise bu yönde bir uygulama bulunmuyor. Türk takımlarının, maçtan önce futbolcularla birlikte sahaya çıkan çocuklardan herhangi bir ücret almadığı saptandı.

İtalya, Brezilya, İspanya gibi önemli futbol ülkelerinde de basın mensupları para ödemenin söz konusu olmadığını, çocukların kulüp çalışanlarının-futbolcuların yakınlarından ya da bölgedeki diğer takımların alt yapılarından seçildiğini söylediler.

Kulüplerin tarifesi

West Ham United 600 sterlin

Queens Park Rangers 450 sterlin

Swansea 450 sterlin

Crystal Palace 425 sterlin

Leicester City 400 sterlin

Tottenham 400 sterlin

Stoke City 390 sterlin

Burnley 300 sterlin

West Brom 265 sterlin

Hull City 150 sterlin

SKORER

Sıradaki Haber
ÖZET | Bayern Münih fire vermedi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz