Futbol

İngiltere'nin "Türk Messi'si"

27 Ekim 2015 Salı 16:47 - Son Güncelleme 27 Ekim 2015 Salı 16:34

P'Boro forması giyen Öztümer, müthiş performansıyla "Messi"ye benzetiliyor.

İngiliz futbolunun yeni yıldız adaylarından 1,60 metre boyundaki futbolcu Erhun Öztümer, üstün performansıyla ülkede "Türk Lionel Messi" olarak anılıyor.

İngiltere'nin League 1 ekiplerinden Peterborough United'ta mücadele eden Öztümer, hafta sonu oynanan son lig mücadelesinde, bir gol ve bir asiste imza atarak takımının 3 puan almasında başrolü oynadı. Bu performansıyla maçın adamı seçilen 24 yaşındaki futbolcu, ülkede gündeme oturdu.

Londra doğumlu Türk futbolcu, 9 yıl boyunca Charlton Athletic altyapısında forma giymesinin ardından Lionel Messi gibi hormon tedavisiyle boyunu uzatmak için 16 yaşında kemik yaşı testine girdi.

Testin ardından boyunun daha fazla uzamayacağının anlaşılması üzerine Charlton Athletic, Türk futbolcuyla profesyonel sözleşme imzalamaya yanaşmadı.

Sivasspor kadrosunda yer almıştı

Türkiye'de 2008 ile 2012 sezonları arasında Manisaspor, Sivasspor ve Anadolu Üsküdar takımlarında denenmesinin ardından yeniden İngiltere'ye dönen Öztümer, amatör lig takımlarından Dulwich Hamlet'de oynadığı 97 maçta 61 gol atarak dikkatleri yeniden üzerine çekti ve geçen yıl üst ligde yer alan Peterborough United'a transfer oldu.

Messi hayranı

İngiliz basınına konuşan Öztümer, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'ye küçüklüğünden bu yana hayran olduğunu belirterek, "Barcelona taraftarıyım. Messi'ye benzemeye çalışmadım. Ondan bir şeyler öğrenmeye çalıştım" dedi.

Küçükken Charlton Athletic tarafından boyu nedeniyle reddedilmesine üzüldüğünü belirten Erhun Öztümer, "Ancak buna benzer olayları daha sonra da yaşayınca alıştım ve artık beni rahatsız etmiyor. Onların yanlış davrandığını hala ispatlamaya çalışıyorum. Bazı teknik adamlar iyi olduğun yönlerine değil de eksik olanlara sürekli takılıyor. Bence bu durum değişecek. İngiliz geleneğinde yer alan oyuncuların ağır, uzun ve güçlü olması zorunluluğu, yavaş yavaş değişiyor" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Beckenbauer, sorumluluğu üzerine aldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz