Futbol

Menajerlik sistemi değişiyor!

01 Nisan 2015 Çarşamba 16:59 - Son Güncelleme 01 Nisan 2015 Çarşamba 17:05

UEFA ve FIFPro, menajerlik sisteminin düzenlenmesi için şikayette bulundu.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ve Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro), menajerlik sistemindeki aksaklıkların giderilmesi amacıyla Avrupa Komisyonu'na şikayette bulunduğunu açıkladı.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, menajerlik sisteminin yasalar kapsamında "futbolcuların, kulüplerin ve taraftarların çıkarlarının korunmasına olumsuz yönde etki yapması, futbolun statüsüne ve bütünlüğüne zarar vermesi" gerekçeleriyle söz konusu şikayetin yapıldığı belirtildi.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, şikayete ilişkin değerlendirmesinde, "Mevcut menajerlik sistemi, futbolcuları yatırım fonu veya diğer tüzel varlıklar haline getiren, bir tür modern köleliktir" dedi.

Bunun kabul edilemez olduğunu belirten Infantino, "Menajerlik sistemi, Avrupa yasalarınca kabul edilebilecek bir durum değil ve bu nedenle futbolcuların ekonomik haklarının kulüpler haricindeki 3. şahıslar tarafından sahiplenilmesine imkan tanıyan sistemin araştırılması ve yasallığının sorgulanması amacıyla FIFPro ile ortaklaşa olarak Avrupa Komisyonu'na şikayet başvurusunda bulunduk" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Corinthians şova çıkıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz