Futbol

Mertesacker, Özil'e sahip çıktı

23 Nisan 2014 Çarşamba 17:23 - Son Güncelleme 23 Nisan 2014 Çarşamba 17:24

"İngiltere ligine uyum sağlasa da bundan daha iyisini yapacak potansiyeli var"

İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'in defans oyuncusu Per Mertesacker, Türk kökenli vatandaşı ve takım arkadaşı Mesut Özil'in, başka bir ligden gelmesine rağmen uyum sağladığını ancak daha iyisini yapabilecek potansiyeli olduğunu söyledi.

Mertesacker, Arsenal'in internet sitesine yaptığı açıklamada, sezon başında 50 milyon avro karşılığında Real Madrid'den Arsenal'a transfer olan ancak inişli çıkışlı performansı yüzünden eleştirilen Özil'e sahip çıktı.

İspanya Birinci Ligi'nden (La Liga) gelen bir futbolcu için İngiltere'de oynamanın çok farklı bir deneyim olduğunu belirten Mertesacker, "İngiltere ligine uyum sağlasa da bundan daha iyisini yapacak potansiyeli var. Gelecek sezonun çok daha iyi geçeceğini düşünüyorum çünkü o harika bir oyuncu. Mesut çok yetenekli olduğunu gösterdi ama daha istikrarlı bir performans sergilemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Mertesacker, Arsenal'in UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Bayern Münih ile oynadığı maçta dizinden sakatlanmasından yaklaşık 1,5 ay sonra ligdeki Hull City karşılaşmasıyla sahalara dönen Özil'in, kalan maçlar ve 2014 FIFA Dünya Kupası'na odaklanması gerektiğini dile getirdi ve şunları kaydetti:

"Bazen eleştirilmek ve olumsuz noktalarınızın gösterilmesi iyidir. Yeterince akıllıysanız, ne yapmanız gerektiğini çabuk fark ederseniz. O da akıllı bir futbolcu ve bence sorun neyse çözecek."

Sıradaki Haber
A.Madrid ligde son virajlarda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz