Futbol

VİDEO | Mourinho kötü gidişi durduramıyor

04 Ekim 2015 Pazar 12:50 - Son Güncelleme 04 Ekim 2015 Pazar 14:07

Sezona kötü başlangıç yapan Chelsea'de, Morinho kötü gidişatı durduramıyor.

İngiltere Premier Lig'de son şampiyon Chelsea için kabus gibi başlayan yeni sezon, beraberinde Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun kovulup kovulmayacağı tartışmalarını da getirdi.

Ligde geride kalan haftalarda sadece iki galibiyet alabilen ve puan cetvelinde küme düşme hattının hemen üstünde bulunan Londra ekibi, dün Stamford Bridge Stadı'nda Southampton'a 3-1 yenilerek puan kayıplarını sürdürdü.

Willian'ın 10. dakikada attığı golle maça avantajlı başlayan Chelsea, 43. dakikada Davies'in golüyle soyunma odasına 1-1 beraberlikle gitti. 60. dakikada Mane ve 72. dakikada Pelle ile öne geçen Ronald Koeman'ın öğrencileri, kalan dakikalarda skoru korudu ve başkent deplasmanından üç puanla döndüler.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Maccabi Tel Aviv karşısında 4-0, ligde de Arsenal maçında 2-0'lık galibiyetle rahat bir nefes alan Chelsea'de Southampton mağlubiyeti Mourinho'nun takımdaki geleceğini gündeme getirdi.

Sezonun başından bu yana alınan her mağlubiyet ya da puan kaybından sonra takımının çok iyi bir futbol ortaya koyduğunu ancak bunun sonuca yansımadığını savunan Portekizli teknik adam, istifa ya da görevden alınmasıyla ilgili soruya, "Kaçmıyorum, istifa etme gibi bir niyetim yok. Eğer kulüp beni kovmak isterse bunu yapmak zorunda olduğu için kovar, ben sorumluluklarımdan kaçmıyorum. Chelsea benden daha iyi bir menajer bulamaz" yanıtını verdi.

Lider ile aralarındaki puan farkının çok açıldığını ve şampiyonluğun kendileri için artık çok zor olduğunu ifade eden Mourinho, sezonu ilk dört takım arasında bitirebileceklerini söyledi.

Premier Lig'de Mourinho'nun görev yaptığı 2004-2005 sezonunda kalesinde sadece 15 gol gören Chelsea, bu sezon ligin ilk 8 haftasında rakiplerinin attığı 17 gole engel olamadı.

Rus milyarder Roman Abramovich'in sahibi olduğu Chelsea'de daha önce 2004-2007 yılları arasında görev yapan Mourinho, üç yılda ikisi lig şampiyonluğu olmak üzere altı kupa kazanmış ancak 20 Eylül 2007'de Portekizli çalıştırıcının görevine son verilmişti.

2013 yılının haziran ayında yeniden Chelsea'ye dönen deneyimli teknik adam, ilk yılında ligi üçüncü sırada tamamlarken, geçen sezon ise fazla zorlanmadan şampiyonluk ipini göğüslemişti.

Etiketler : ChelseaMorinho
Sıradaki Haber
Messi'siz Barça kayıp
Yükleniyor lütfen bekleyiniz