Futbol

ÖZET | İlkay attı, Dortmund mutlu

20 Şubat 2015 Cuma 21:30 - Son Güncelleme 21 Şubat 2015 Cumartesi 14:01

Bundesliga'da Borussia Dortmund, Stuttgart'ı yenerek çıkışını sürdürdü.

Almanya 1. Futbol Ligi Bundesliga'da 22. haftanın açılış maçında Borussia Dortmund, deplasmanda Stuttgart'ı 3-2 yenerek küme düşme hattından biraz daha uzaklaştı. 

Bundesliga'nın ilk yarısında adeta kabus yaşayan ve ligin dibine kadar sürüklenen Borussia Dortmund, ikinci yarı ile birlikte yakaladığı çıkışı sürdürüyor.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Gol düellosunu Dortmund kazandı

Mercedes Benz Arena'da oynanan karşılaşmanın başında Kevin Kampl, Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan ile gol fırsatları yakalayan Borussia Dortmund, Stuttgart'ın kalecisi Sven Ulreich'i geçemedi.

Sarı-siyahlı ekip 25. dakikada Pierre-Emerick Aubameyang'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Maçın 31. dakikasında Stuttgart'ın kullandığı bir köşe vuruşundan sonra ceza sahasında Nuri Şahin'in Georg Niedermeier'i düşürmesi sonucu ev sahibi ekip penaltı kazandı. Florian Klein, penaltı atışını gole çevirerek 1-1'lik eşitliği sağladı.

Rakibe baskıyı artıran Borussia Dortmund, maçın 39. dakikasında Kagawa'nın topuk pasında İlkay Gündoğan, meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve skoru 2-1 yaptı. Böylece konuk ekip ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Borussia Dortmund 89. dakikada Reus'un golüyle durumu 3-1 yaptı.

Maçın uzatma dakikalarında Stuttgart, Niedermeier'in attığı gol ile skoru 3-2'ye getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Dortmund, karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan'ın 90 dakika forma giydiği maçta, Gündoğan bu sezon ikinci golünü kaydetti.

Bu sonuçla Borussia Dortmund maç fazlasıyla 25 puanla 10. sıraya yükseldi ve küme düşme hattından uzaklaşma adına önemli bir fırsat yakaladı. Stuttgart 1ise 8 puanla 18. ve son sırada kaldı.

Borussia Dortmund, bu sezon ilk kez arka arkaya üçüncü galibiyetini alırken, 6 haftadır kazanamayan Stuttgart ise 18 Ekim 2014'den beri ilk kez kendi sahasında gol attı.

Sıradaki Haber
Hagi'den 10 numara değerlendirmeler
Yükleniyor lütfen bekleyiniz