Futbol

QPR borç batağında

07 Mart 2014 Cuma 13:16 - Son Güncelleme 07 Mart 2014 Cuma 15:45

Ünlü kulüp, 26 futbolcusuyla yollarını ayırıyor.

İngiltere İkinci Futbol Ligi (Championship) ekiplerinden Queens Park Rangers'ın, borçları nedeniyle 26 futbolcusuyla yollarını ayırma kararı aldığı öne sürüldü.

İngiliz basınında yer alan habere göre, Premier Lig'e yükselme mücadelesi veren Queens Park Rangers, 177 milyon sterline çıkan kulüp borcunu kapatabilmek için kadrodaki 26 futbolcusunu elinden çıkarmaya çalışacak. Sezon sonu sözleşmesi sona erecek futbolcular elden çıkarılacak ya da düşük maaşla takımda kalması teklif edilecek.

Bu gelişmeyle, yüksek maaş alan Shaun Wright-Phillips, Jermaine Jenas, Robert Green, Aaron Hughes, Richard Dunne ve Bobby Zamora başta olmak üzere birçok önemli oyuncunun takımdan ayrılması gündemde. Ayrıca, başka takımlara kiralanan Loic Remy, Adel Taarabt, Stephane Mbia, Esteban Granero, Samba Diakite ve Cesar gibi önemli futbolcuların da gözden çıkarıldığı ve bu futbolcular için teklif beklendiği belirtildi.

Kulübü 2011 yılında devralan Malezyalı işadamı Tony Fernandes, yaptığı önemli transferlere rağmen takımın Premier Lig'den düşmesiyle borcun büyümesine engel olamadı. Queens Park Rangers'ın borçları geçen yıla göre 86 milyon sterlin artarak 177 milyona ulaşırken, oyunculara ödenen maaş giderleri de 58 milyon sterlinden 78 milyona çıktı.

Premier Lig'e yükselme yarışı içindeki Queens Park Rangers, tecrübeli teknik direktör Harry Redknapp yönetiminde çıktığı 32 maçta 57 puan toplarken, ligin 4. sırasında yer alıyor.

Sıradaki Haber
1 yıl transfer yasağı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz