Futbol

Soruşturma istifa getirdi

17 Aralık 2014 Çarşamba 20:02 - Son Güncelleme 17 Aralık 2014 Çarşamba 20:06

"Dünya Kupası" soruşturması istifa getirdi.

Katar ve Rusya'nın, Dünya Kupası'na ev sahipliği için adaylık sürecini soruşturan Michael Garcia, FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu Başkanlığı görevinden istifa etti.

Garcia yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Kupası'na 2018'de ev sahipliği yapacak Rusya ve 2022'de düzenleyecek Katar'a ilişkin soruşturmanın kapatılması yönündeki karara yaptığı itirazın FIFA Disiplin Komitesi tarafından reddedilmesini protesto etmek amacıyla istifa ettiğini belirtti.

Garcia, FIFA Adalet Komisyonu Başkanı Hans-Joachim Eckert'a karşı güven kaybı yaşadığını belirterek, "Eckert'ın kararı, bağımsız Adalet Komisyonu'na karşı güvenimi yitirmeme neden oldu. FIFA'nın bu konularda iyi yönetilememesi nedeniyle, istifamla süreci sonlandırma yolunu seçtim" ifadesini kullandı.

Katar ve Rusya'nın Dünya Kupası'na evsahipliği adaylığı soruşturmasına itiraz etmesinin ardından FIFA Başkanı Blatter'in Eylül ayında kendisini kurumun disiplin komitesine verdiğini öne süren Garcia, komitenin bu itirazı kabul etmediğini de açıkladı.

- Sepp Blatter şaşkın

İstifanın ardından FIFA'nın internet sitesine açıklamalarda bulunan Sepp Blatter, "Garcia'nın kararına şaşırdım. Etik Komitesi, çalışmalarına ara vermeden devam edecek. İki gün sonraki yönetim kurulu toplantımızda bu konuyu gündeme taşıyacağız" değerlendirmesinde bulundu.

FIFA Etik Kurulu, Garcia'nın yerine geçecek adayların belirlenmesi sürecinde atanacak başka bir isimle yola devam edecek.

Garcia, FIFA Dünya Kupası'nı düzenleyecek Rusya ve Katar'ın adaylık sürecinde yolsuzluk yaptığı iddiaları üzerine açılan soruşturma kapsamında 430 sayfalık bir rapor hazırlamıştı. FIFA Etik Komitesi adına hazırlanan raporu değerlendiren Alman hakim Eckert, ülkelerin ev sahipliği sürecinde ihmalinin bulunmadığı, kurallar ve yönetmeliklerin ihlal edilmediği gerekçesiyle soruşturmanın kapatıldığını açıklamıştı.

Bu açıklamaların ardından Michael Garcia, kendi raporunu ele alan Eckert'ın hazırladığı 42 sayfalık değerlendirmedeki somut bilgilerin yetersiz ve verilerin hatalı olduğunu savunarak, FIFA Disiplin Komitesi'ne yaptığı itirazı reddedilmiş ve soruşturma kapatılmıştı. 

Sıradaki Haber
3 yıl statlara giremeyecek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz