Futbol

Süper Kupa Atletico Madrid'in

23 Ağustos 2014 Cumartesi 01:16 - Son Güncelleme 23 Ağustos 2014 Cumartesi 02:51

1-1'in rövanşında R.Madrid'i 1-0 yenen Atletico, Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

İspanya Süper Kupası Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid'in... Santiago Bernabeu'da 19 Ağustos'ta oynanan ilk maçta alınan 1-1'lik skordan sonra Vicente Calderon statında gerçekleşen rövanşta, 2. dakikada Mandzukic'in attığı golle 1-0 galip gelen ev sahibi Atletico, kulüp tarihinde 2. kez bu kupayı müzesine götürdü. Atletico ilk Süper Kupasını 29 yıl önce yani 1985'te almıştı.

İspanya'da geçen sezonun lig şampiyonu Atletico Madrid ile Kral Kupası sahibini Real Madrid'i karşı karşıya getiren Süper Kupa'nın rövanş maçı Atletico Madrid'in sahası Vicente Calderon Stadı'nda oynandı. 

Arda yok, Ronaldo yedek

Atletico Madrid'de cezalı olan Arda Turan, finalin ilk maçında olduğu gibi rövanş mücadelesinde de forma giyemedi. Son şampiyonun yeni transferleri Antoine Griezmann, Mario Mandzukic ve Siqueira dev finalde sahne aldı. 

Real Madrid'de ise sakatlığı yeni düzelen Cristiano Ronaldo, Carlo Ancelotti tarafından ilk 11'de sahaya sürülmezken yeni transferlerden James Rodriguez ve Toni Kroos ilk 11'de forma giydi. 

Mandzukic 2. dakikada Real'i vurdu

Maça çok hızlı başlayan Atletico Madrid, 2. dakikada kaleci Moya'nın uzun kale vuruşunda topla buluşan Mandzukiç'in yerden güzel şutunda gelen golle 1-0 öne geçti. İlk yarı en çok koşan ve topa en fazla sahip olan takım olarak gözüken Atletico Madrid, skor avantajını korumayı başardı. Cristiano Ronaldo'nun yedekler arasında olduğu Real Madrid ise, James ile 3, Bale ile de 1 kez gole çok yaklaşsa da, Atletico kalecisi Moya'yı geçmeyi başaramadı.

Simeone sahadan atıldı

Bu arada, ilk yarıdaki en önemli anlardan biri, 26. dakikada Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone'nin hakeme itirazdan kırmızı kart görerek, saha dışına çıkartılması oldu. Simeone, maçın büyük bölümünü tribünde Atletico Madrid taraftarları arasında ayakta izledi.

İkinci yarı, Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Kroos'un yerine Cristiano Ronaldo'yu oyuna aldı. Etkili oyununu sürdüren Atletico, 49. dakikada Raul Garcia'nın direkten dönen şutunda ikinci gol çok yaklaştı. Ronaldo üzerinden beraberlik golü arayan Real Madrid ise Atletico defansını geçemedi. 

Modric kırmızı kart gördü

Real Madrid'de Luka Modric 90+1. dakikada çift sarı kartla oyun dışı kaldı.

Karşılıklı ataklar ve uzatma dakikalarında Real Madrid'in Sergio Ramos ile yakaladığı pozisyon sonucu değiştirmeyince maç, Atletico Madrid'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. 

La Liga'nın son şampiyonu olan Atletico, sezonun ilk kupasını taraftarı önünde kaldırdı. Geçen yıl Süper Kupa'yı Barcelona'ya kaptıran Atletico Madrid, son olarak 1985 yılında bu kupayı kazanmıştı. Geçen yılki kupa maçında gördüğü kırmızı karttan dolayı 2 maç cezası bulunan ve sakat olan Arda Turan ise Real Madrid'e karşı Süper Kupa maçlarında forma giyemedi.

Di Maria ve Khedira kadroya alınmadı

Öte yandan, Real Madrid'den ayrılmak isteyen futbolculardan Angel Di Maria ve Sami Khedira'nın kadroya alınmamaları dikkat çekti.

Stat: Vicente Calderon

Hakem: Fernandez Borbalan

Atletico Madrid: Moya, Siqueira, Godin, Miranda, Juanfran, Tiago, Gabi, Koke, Griezmann (Dk. 73 Raul Jimenez), Raul Garcia (Dk. 89 Saul), Mandzukiç (Dk. 85 Cristian Rodriguez)

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Sergio Ramos, Coentrao (Dk. 70 Marcelo), Varane, Modriç, Xabi Alonso, Kroos (Dk. 46 Cristiano Ronaldo), Bale, James (Dk. 65 Isco), Benzema

Gol: Dk. 2 Mandzukiç (Atletico Madrid)

Kırmızı kart: Dk. 26 Diego Simeone (Atletico Madrid teknik direktörü), Dk. 91 Modriç (Real Madrid)

Sarı kartlar: Dk. 18 Tiago, Dk. 51 Koke, Dk. 68 Griezmann, Dk. 74 Raul Garcia (Atletico Madrid); Dk. 48 ve Dk. 91 Modriç, Dk. 52 Xabi Alonso, Dk. 78 Isco, Dk. 89 Sergio Ramos, Dk.90+3 Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Sıradaki Haber
Öyle bir gol kaçırdı ki! Unutulmayacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz