Futbol

Türk hakem zirvede!

05 Mayıs 2014 Pazartesi 14:15 - Son Güncelleme 05 Mayıs 2014 Pazartesi 14:23

Serdar Gözübüyük Hollanda'da sezonun en iyi hakemi seçildi.

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivise) düdük çalan tek Türk kökenli hakem Serdar Gözübüyük, sezonun en başarılı hakemi seçildi.

FİFA kokartlı en genç hakem ünavını sahibi 28 yaşındaki Gözübüyük, ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden AD'nin Hollanda Futbol Federasyonu'yla ortak düzenlediği yarışmada, rakiplerini geride bırakarak zirveye yerleşti.

Hollanda Kupası dahil bu sezon yönettiği toplam 28 maç sonunda ortalama 6,45 puan alan Gözübüyük, Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda görev yapacak Björn Kuipers'ı geride bırakarak birinciliği elde etti.

Gözübüyük, büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

Son 3 sezonda iki kez yılın en başarılı hakemi seçildiğini hatırlatan Gözübüyük, hedefinin en genç FİFA kokartlı hakem olarak uluslararası maçlarda daha çok görev almanın yanı sıra Avrupa'nın en iyi hakemlerinden biri olmayı hedeflediğini söyledi.

Başarılarının temelinde disiplinli ve çok çalışmanın yattığına işaret eden Gözübüyük, küçük yaşlardan itibaren büyük merak duyduğu hakemliği severek yaptığını dile getirdi. "Yaptığınız işi sevdiğiniz takdirde başarılı olursunuz" diyen Gözübüyük, doğduğu Hollanda ile Türkiye arasında ilişkilere katkı sunmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Hollanda'da profesyonel düzeyde hakemlik yapan ilk ve tek Türk kökenli isim olan Serdar Gözübüyük, 2009 yılında görev yapmaya başladığı Eredivisie'de yılda ortalama 25 maç yönetiyor.

Sıradaki Haber
Quaresma'ya büyük müjde!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz