Futbol

UEFA, Hillsborough'u unutmadı

15 Nisan 2014 Salı 15:01 - Son Güncelleme 15 Nisan 2014 Salı 15:21

UEFA, Hillsborough Faciası ile ilgili mesaj yayımladı.

UEFA Başkanı Michel Platini, 1989'da İngiltere'deki Hillsborough Stadı'nda yaşanan olayların 25. yıl dönümünde, o gün hayatını kaybeden 96 kişinin yakınlarının acısını paylaştıklarını bildirdi.

Platini, UEFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamasında, "UEFA ve Avrupa futbol ailesi, 25 yıl önceki trajedide hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısını paylaşıyor" ifadesini kullandı.

15 Nisan 1989 tarihinde Liverpool ile Nottingham Forest takımları arasında Sheffield'daki Hillsborough Stadı'nda oynanan Federasyon (FA) Kupası yarı final maçında, polisin stat kapılarını açması nedeniyle tribünde kargaşa çıkmıştı. Kargaşada, 96 taraftar ezilerek ölmüş, yüzlerce taraftar da yaralanmıştı. Olay, hala İngiliz futbolunun en büyük stadyum felaketi olarak anılıyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron, 12 Eylül'de 2012'de parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası'nda hazırlanan Hillsborough Faciası ile ilgili rapor sonrası uzun süre boyunca olaydan sorumlu tutulan Liverpool taraftarlarından özür dilemişti.

Kurbanların ailelerinin adaletsizlik yüzünden mağdur olduğunu belirten Cameron, ''O gün olanlar yanlıştı. Hükümetim ve ülkem adına adaletsizliğin uzun süre düzeltilememesinden dolayı içten özür diliyorum. Rapor net, Liverpool taraftarları bu felaketin sorumlusu değildir'' ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haber
Ezeli rakip, gerçek dost
Yükleniyor lütfen bekleyiniz