Futbol

VİDEO | "Messi'ye pas vermek hiç de..."

22 Ağustos 2014 Cuma 14:46 - Son Güncelleme 22 Ağustos 2014 Cuma 19:28

Arda: "Dünya Kupası'nda final oynamak için her şeyimi veririm"

La Liga takımlarından Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan, İspanya'da Türkiye'de yayımlanan bir dergiye  kapak oldu.

Türkiye dergisi direktörünün Arda Turan'ın Madrid'deki evinde gerçekleştirdiği röportajda, 27 yaşındaki futbolcu hayallerini, futbola ve yaşama bakışını anlattı.

Atletico Madrid'de mutlu olduğunu, çok önemli karakterlere sahip futbolcularla aynı forma için ter dökme fırsatına sahip olduğunu ifade eden milli futbolcu, "Ama bir macera filmi çekeceksek ve kendimi başka bir takımda oynuyormuş gibi düşünecek olursam, Guardiola'nın Barcelona'sında oynamak isterdim. Messi'ye pas vermek hiç de fena olmazdı" dedi.

Türkiye'de, futbol tekniğiyle ilgili yapılan bazı yorumlara güldüğünü ve bunlara, "Yatakta bile topu oynatırım" şeklinde cevap verdiğini belirten Arda Turan, "Ben sınırımı biliyorum. Asla bir Ronaldo veya Messi olamayacağım ama iyi bir takımın iyi bir parçası olabilirim" ifadelerini kullandı.

- "Dünya Kupası'nda final oynamak için her şeyimi veririm"

Arda Turan, A Milli Takım ile başarılara imza atmayı çok istediğini de vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Samimi söyleyeyim. Bazı geceler bahçede oturup Milli Takım'ın hayalini kuruyorum. Finaller oynamayı, kupalar kazanmayı hayal ediyorum. Bu Dünya Kupası'na katılabilseydik, orada çeyrek ya da yarı final oynamak hiç de fena olmazdı. Dünya Kupası'nda final oynamak için her şeyimi veririm. Gerçekten bir gün Dünya Kupası'nda final oynayacağımı bilsem ve bunun karşılığında beş kuruş parasız kalacağını söyleseler benim için önemli değil."

- "Şu anda bulunduğumuz yeri Madrid'e ilk geldiğim gün düşündüm"

İnsanların hayal kurmadan yaşayamayacaklarını belirten milli futbolcu, lig şampiyonu olmalarıyla ilgili, "Başarı elde etsem de hayal kurmayı asla bırakmayacağım, yenilerinin peşinden gideceğim. Buraya geldiğimde Real Madrid ve Barcelona ile rekabet etmeye çalışacağız dediğimde gazetecilerin çoğunluğu bana gülüyordu. Onların bizden daha fazla yeteneği, daha iyi futbolcuları olabilir ama biz en iyi takım olmayı başardık. Şu anda bulunduğumuz yeri Madrid'de geldiğim ilk gün düşündüm" değerlendirmesinde bulundu.

Arda Turan, başkent Madrid'i evi olarak gördüğünü, hayatının geri kalan kısmında her zaman bu şehirle arasında çok yakın bir bağ olacağını söyledi. Atletico Madrid'in tek Türk futbolcusu Turan, şöyle devam etti:

"Hayatımın kararlarında hesaplar, matematik yok. Kalbimin beni yönlendirdiği şekilde yaşıyorum. İşte de aşkta da asla hesapçı biri olmadım. Bazen pişman olduğum oldu. Ben kazanmak için değil, mutlu olmak için oynuyorum. Bu yüzden asla sahte bir insan olmadım, olmayacağım da. Elde ettiğim her başarı kendime olan güvenimi artırıyor ama ben asla meydan okumalardan korkmadım. Ben her şeyin Allah'tan geldiğine inanıyorum ve bunu içimde hissedersem bu yolda yürürüm."

Türkiye'de herkesin her işi bildiğinden yakınan Arda Turan, Atletico Madrid ile son 3 sezonda Avrupa'nın en büyük kupalarında üst kademelerde mücadele veren bir takımın kilit parçalarından biri ve olumlu karakterlere sahip bir futbolcu olduğunu, futbolu iyi bildiğini kaydetti.

Etiketler : Arda Turan
Sıradaki Haber
VİDEO | Brandao'ya şok!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz