Futbol

Wolfsburg, Münih'i ezdi geçti

30 Ocak 2015 Cuma 15:04 - Son Güncelleme 31 Ocak 2015 Cumartesi 12:44

Bundesliga'da Wolfsburg, Bayern Münih'i 4-1'lik skorla yenmeyi başardı.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) ikinci yarı Wolfsburg-Bayern Münih maçıyla başladı.

İkinci sırada yer alan Wolfsburg evinde ağırladığı lig lideri Bayern Münih'i 4-1 mağlup etti. Ev sahibi ekip 17 haftada kalesinde sadece 4 gol gören Bayern Münih'e bir maçta 4 gol atarak rakibine büyük şok yaşattı. 

Ev sahibi takımın gollerini 4 ve 45. dakikalarda Bast Dost, 53 ve 73. dakikalarda ise Kevin De Bruyne attı. Bayern Münih'in tek golü 55. dakikada Bernat'tan geldi. 

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu sonuçla açık ara lider olan Bayern Münih 45 puanda kalırken ikinci Wolfsburg 37 puana yükseldi. İkinci yarıya yenilgiyle başlayan Bayern Münih Bundesliga'da bu sezonki ilk yenilgisini de almış oldu. Wolsfburg ise 11. galibiyetini aldı ve yenilmezlik serisinide 6 maça çıkardı. 

Bayern Münih sezonun ilk yarısında oynadığı 17 maçta kalesinde sadece 4 gol görmüştü.

Malanda alkışlarla anıldı

Bu arada karşılaşmanın başında, 20 gün önce geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Wolfsburg'un Belçikalı oyuncusu Junior Malanda anıldı.

Kollarına siyah bant takan ve sahanın ortasında toplanan iki takımın futbolcuları ve seyirciler Malanda'yı anmak için bir dakika boyunca alkış tuttu. Malanda'nın fotoğraflarını taşıyan seyirciler de üzerinde "Her zaman kalbimizde" yazan pankartı ve Malanda'nın posterini açtı.

Malanda'nın içinde bulunduğu otomobil, 10 Ocak Cumartesi günü Porta Westfalica yakınlarında A2 Otoyolunda şoförün aşırı hız yapması ve yağmurdan dolayı kaygan olan zeminde yoldan çıkmış ve bir ağaca çarpmıştı. Aracın arkasında oturan ve emniyet kemeri takmadığı belirtilen genç oyuncunun otomobilden fırladığı ve olay yerinde hayatını kaybettiği belirtilmişti. Kazada iki kişi de ağır yaralanmıştı. Malanda 20 Ocak'ta Belçika'da toprağa verilmişti.

Sıradaki Haber
Atletico'lu yıldız hakim karşısında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz