Futbol

ÖZET | Wolfsburg'dan tarihi başarı!

30 Mayıs 2015 Cumartesi 23:24 - Son Güncelleme 31 Mayıs 2015 Pazar 13:52

Dortmund'u 3-1 yenen Wolfsburg, ilk kez Almanya Kupası'nın sahibi oldu.

Futbolda Almanya Kupası'nı, final maçında Borussia Dortmund'u 3-1 yenen Wolfsburg kazandı.

Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Wolfsburg, Borussia Dortmund'u ilk yarıda Gustavo, Kevin De Bruyne ve Bas Dost'un golleriyle mağlup ederek ilk kez Almanya Kupası'nı müzesine götürdü. Geçen sezon da Bayern Münih'e finalde yenilen Borussia Dortmund'un golünü ise Aubameyang kaydetti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Borussia Dortmund, 5. dakikada Aubemeyang'ın golüyle 1-0 öne geçti. Kagawa'nın ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Aubameyang'ın şutunda meşin yuvarlak kaleci Benaglio'yu geçerek ağlara gitti.

Karşılamanın 19. dakikasında ikinci gole yaklaşan sarı-siyahlı ekipte Kagawa'nın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Reus'un şutunda top üstten auta çıktı.

Wolfsburg 22. dakikada ceza sahasının dışında serbest vuruş kazandı. Kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden serbest vuruşu kullanan Naldo'nun şutunda kaleci Langerak topu kontrol edemedi. Rakip oyuncularından hızlı davranan Gustovo sert vurduğu topu filelere göndererek 1-1'lik eşitliği sağladı.

Karşılaşmada kontrolü eline alan Wolfsburg, 33. dakikada Belçikalı oyuncu Kevin De Bruyne'nin 18 metreden attığı şutla 2-1 öne geçti.

38. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Perisic'in ortasında Hollandalı oyuncu Bas Dost'un kafa golüyle yeşil-beyazlı ekip durumu 3-1 yaptı.

Maçın ilk yarısı Wolfsburg'un 3-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarının ilk bölümünde Borussia Dortmund, Kagawa ve Reus, Wolfsburg da serbest vuruştan Rodriguez ve Caliguri ile gol fırsatları yakaladı ancak iki takım da bu fırsatlardan yararlanamadı.

Karşılaşmanın son bölümünde ise Borussia Dortmund, savunmasını kapatan ve kontra ataklar geliştiren yeşil-beyazlı ekibe karşı uzaktan şutlarla gole gitmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Wolfsburg finalden 3-1 galip ayrılarak kupayı kazandı.

Notlar

Maç başlamadan önce yapılan seremoni sırasında Borussia Dortmundlu taraftarlar iki takım sahaya girdiğinde meşaleler yaktı.

Wolfsburg taraflarının koreografisinde ise 1995'ten sonra ilk kez finale kaldıklarına işaret edilerek "Zaman olgunlaştı" pankartı açıldı.

Wolfsburg final için özel hazırlanan formayla bu yılın başında trafik kazasında hayatını kaybeden Junior Malanda'yı andı. Formanın sol üst tarafında yeşil bir kalp ve içine Malanda'nın forma numarası olan 19 rakamı yerleştirildi.

Yeşil-beyazlı takımın teknik direktörü Dieter Hecking ilk kez takımıyla final oynadığı karşılaşmada kupa sevincini yaşadı.

Saha kenarından takımı ateşlemesiyle tanınan Borussia Dortmund'un teknik direktörü Jürgen Klopp'un ilk yarıda Hummels'in Wolsburglu oyuncu Bruyne'ye yaptığı faulün ardından yeşil-beyazlı ekibin antrenörü Dirk Bremser ile tartışması dikkati çekti.

Büyük ilgi gören Almanya Kupası final maçını 75 bin 815 seyirci izledi.

Borussia Dortmund ile son maçına çıkan Klopp, karşılaşmanın sonunda taraftarların yanına giderek vedalaştı.

Stat: Berlin Olimpiyat

Hakemler: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp

Borussia Dortmund: Langerak, Subotic, Kehl (Dk. 68 Blaszczykowski), Hummels, Durm (Dk. 69 Piszczek), Schmelzer, İlkay Gündoğan, Kagawa, Mkhitaryan, Reus (Dk. 79 Immobile), Aubameyang

Wolfsburg: Benaglio, Klose, Caligiuri (Dk. 85 Traesch), Vieirinha, Perisic (Dk. 74 Guilavogui), Dost, Bruyne, Gustovo, Naldo, Arnold (Dk. 81 Schürrle), Rodriguez

Goller: Dk. 5 Aubameyang (Borussia Dortmund), Dk. 22 Gustavo, Dk. 33 Bruyne, Dk. 38 Dost (Wolfsbrurg)

Sarı kartlar: Dk. 61 Mkhitaryan, Dk. 84 Schmelzer (Borussia Dortmund), Dk. 88 Bruyne, Dk. 90+3 Vieirinha (Wolfsburg)

Sıradaki Haber
Sarajevo 3. kez şampiyon!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz