Futbol

Yunus Mallı Bundesliga'da parlıyor

21 Eylül 2015 Pazartesi 13:42 - Son Güncelleme 21 Eylül 2015 Pazartesi 14:33

Kicker dergisi, son lig maçında 3 gol atan Mallı'yı haftanın oyuncusu seçti.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) Mainz 05'in Hoffenheim'i 3-1 yendiği maçta 3 gol atarak "hat-trick" yapan Yunus Mallı, Alman spor dergisi Kicker tarafından haftanın futbolcusu seçildi.

Kicker dergisi tarafından yapılan değerlendirmede, ligin 5. haftasında Mainz 05 formasıyla Hoffenheim'e 3 gol atan Yunus Mallı'nın performansından övgüyle bahsedildi.

Haftanın futbolcusunun yanı sıra on birinde de yer alan 23 yaşındaki oyuncunun, maç boyunca etkili olduğu ve sonuca giden hareketleriyle takımına 3 puan kazandırdığı ifade edildi.

Mainz 05'in menajeri Christian Heidel, Yunus'un teknik bir temele sahip olduğunu ve yaptığı çalışmalarla fiziğini de geliştirerek çok iyi bir Bundesliga oyuncusu haline geldiğini söyledi.

Derginin haberinde, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Yunus ile bağlantıya geçmesine rağmen oyuncunun milli takım tercihi konusunda beklemeyi tercih ettiği belirtildi.

Alt yaş gruplarında Almanya Milli Takımı'nda da forma giyen Yunus Mallı, bu sezon ligde oynanan son üç karşılaşmada da rakip fileleri havalandırdı. Genç oyuncu, gol krallığı yarışında 6 golü bulunan Bayern Münihli Thomas Müller ve Borussia Dortmundlu Pierre-Emerick Aubameyang'ın ardından 5 golle üçüncü sırada yer alıyor.

Sıradaki Haber
Manchester City ilk yenilgisini aldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz