Futbol

Fatih Terim davayı kazandı

19 Aralık 2014 Cuma 10:48 - Son Güncelleme 19 Aralık 2014 Cuma 10:54

Milli Takımlar teknik direktörü Fatih Terim açtığı davayı kazandı.

Fatih Terim, 6 Nisan 2013 tarihinde Mersin İdman Yurdu ile Galatasaray arasında oynanan maç sırasında hakemlere yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle sahadan çıkarılmasına tepki gösteren Arif Hikmet Çalıkoğlu'nun, kendisi hakkında küfürlü konuştuğunu iddia etmişti. Terim, avukat Rezan Epözdemir aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, Çalıkoğlu'nun yanında bulunan kişilerin, Terim'in kızı Merve Terim Çetin'e küfür ettiği ileri sürmüştü.

Bunun üzerine Fatih Terim ve kızı Merve Terim, Çalıkoğlu hakkında tazminat davası açmıştı. Dava dilekçesinde Çalıkoğlu’nun Terim ve kızı için ayrı ayrı 10’ar bin lira tazminat ödemesi istenmişti.

İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki dava karara bağlandı. Mahkeme, Çalıkoğlu'nun Terim ve kızı Merve'ye 10'ar bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. Mahkeme, tazminatın ‘haksız fiil’ tarihi olan 6 Nisan 2013 tarihinden itibaren yasal faizi ile ödenmesine karar verdi.

Fatih Terim ve kızı Merve Terim Çetin'e küfür ettiği iddiasıyla yargılanan Galatasaray Spor Kulübü Kongre üyesi Arif Hikmet Çalıkoğlu, Merve'ye yönelik suçtan 87 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Çalıkoğlu, Fatih Terim'e yönelik hakaretini en az 3 kişinin duymaması gerekçesiyle beraat etmişti.

AKŞAM

Sıradaki Haber
Başakşehir Sivas deplasmanında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz