Futbol

Hakem futbolcunun hayatını kurtardı!

27 Şubat 2015 Cuma 17:50 - Son Güncelleme 27 Şubat 2015 Cuma 17:57

Amatör futbol ligi karşılaşmasında hakem Hanifi Temurtaş, hayat kurtardı.

Amatör Futbol Ligi 19 yaş altı karşılaşmasında ikili mücadelede düşünce dili boğazına kaçan sporcuya ilk müdahaleyi hakem yaptı.

Alınan bilgiye göre, Hasanbey Spor Tesisleri'nde oynanan Toprakkale Gençlerbirliği - Önderspor maçının 42. dakikasında Öndersporlu Ömer Eroğlu (19), rakibiyle mücadelesi sırasında sırasında düştü. Dili boğazına kaçan futbolcu fenalaştı.

Çağrılan ambulans beklenirken karşılaşmanın orta hakemi Hanifi Temurtaş, parmaklarıyla oyuncunun dilini çıkarıp nefes almasını sağladı. Daha sonra ambulanstaki görevlilerin müdahale ettiği genç futbolcunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

"Dişleri kilitlenmişti, çenesini açtım"

Maç sonunda AA'ya konuşan hakem Hanifi Temurtaş, futbolcunun nefessiz kaldığını görünce müdahale ettiğini söyledi.

Daha önce yönettiği iki maçta da benzer olayla karşılaştığını anımsatan Temurtaş, "Osmaniye'de 16 yıldır hakemlik yapıyorum. Eğitim seminerlerimizde bu tür olaylara karşı ne yapılması gerektiği konusunda da bilgi veriliyor. Ömer'in dilinin boğazına kaçtığını ve nefessiz kaldığını görünce müdahale ettim. Dişleri kilitlenmişti, çenesini açtım. Parmağımla boğazına kaçan dilini çıkardım. Daha önce de görev aldığım iki maçta da aynı şekilde iki sporcunun dili boğazına kaçmıştı. Onlara da aynı şekilde müdahale etmiştim" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Semih Kaya, 21 Yaş Altı Takımı'nda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz