Futbol

İşte geleceğin kadın antrenörleri

30 Ağustos 2015 Pazar 12:24 - Son Güncelleme 30 Ağustos 2015 Pazar 12:32

Kadın futbolcular, 2 bin 800 rakımda mesleğin inceliklerini öğreniyor.

Kadın futbolcular, geleceğin antrenörü olabilmek için Erzurum'daki Palandöken Dağı eteğinde 2 bin 800 rakımda mesleğin inceliklerini öğreniyor.

Palandöken eteklerindeki Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ndeki çim sahada gerçekleştirilen UEFA B Antrenör Kursu'nda aralarında milli takımın kadın sporcularının yanında farklı kulüplerden 22 kadın kursiyer eğitim görüyor.

Eğitmen Mahmut Nedim Karadeniz'den antrenörlük eğitimi alan kursiyerler, eğitimlere destek amaçlı katılan futbolculara çocuklara savunma ve hücum pozisyonlarında nasıl durmaları gerektiği konusunda taktikler vererek, öğrendiklerini yeşil sahada uygulama imkanı da buluyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Erzurum Bölge Başantrenörü Kemal Coşkun, yaptığı açıklamada, federasyon olarak UEFA B Bayan Antrenörler Kursu'nu Erzurum'da gerçekleştirdiklerini söyledi.

8 Haziran'dan bu yana UEFA A ve UEFA B olmak üzere iki antrenörlük kursu verdiklerini ifade eden Coşkun, şöyle konuştu:

"Federasyonumuz antrenör gelişimlerine büyük önem vermekte. Bu anlamda kurslarımız sürekli devam ediyor. Bunun bitiminde erkeklere yönelik kurslarımız başlayacak. Antrenör adaylarının daha iyi eğitim görmesi için federasyonumuzun eğitimleri sürüyor. Geleceğin antrenörleri Erzurum'da yetişiyor. Erzurum'daki kursumuz çok güzel geçiyor. Buradaki kursiyerlerimiz eğitimlerden memnun."

Kadın A Milli Futbol Takımı'nın 12 Eylül'de Erzurum'da kamp yapacağını aktaran Coşkun, 17 Eylül'de Hırvatistan ile Avrupa Şampiyonası grup eleme ilk müsabakasını oynayacaklarını ve bu müsabakada tribünlerin dolması için Erzurum halkından destek beklediklerini sözlerine ekledi.

"Yüksek rakım ve serin hava eğitimleri olumlu etkiliyor"

Kursa katılan A Milli Takım oyuncusu Esra Erol ise eğitimin yaklaşık bir hafta sürdüğünü ve mesleğin inceliklerini öğrendiklerini belirtti.

Futbolculukla antrenörlüğün çok farklı olduğunu dile getiren Esra, "Her şeyi en başından öğreniyoruz. Futbolun dışında zor yönleri de var. Diğer bölgelerde hava sıcak. Sıcaklardan insanlar bunalıyor. Ama Erzurum serin. Bu nedenle buradaki eğitimlerimiz yüksek rakımdan gelen serin hava nedeniyle çok güzel geçiyor. Antrenör olarak Fatih Terim'i örnek alıyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Konak Belediye'den kötü başlangıç
Yükleniyor lütfen bekleyiniz