Futbol

Konak Belediyespor tutulmuyor

23 Mart 2016 Çarşamba 12:03 - Son Güncelleme 23 Mart 2016 Çarşamba 10:08

Konak Belediyespor, Kadınlar Futbol 1. Lig'de üst üste 4. şampiyonluğuna ulaştı.

Kadınlar Futbol 1. Lig'de art arda dördüncü şampiyonluğa ulaşan Konak Belediyespor'un teknik direktörü Ali Alanç, "Hep beraber bir aile ortamı yaratarak bu başarıyı getirdik." dedi.

Teknik Direktör Hüseyin Tavur'un koordinasyonunda başarılı bir yapılanmayla üst üste 3 şampiyonluk kazanan ve Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turunu geçmeyi başaran ilk Türk ekibi olan Konak Belediyespor, sezon başında ekonomik olarak küçülme kararı aldı.

Tavur'un yanı sıra bazı önemli isimleriyle yollarını ayıran İzmir temsilcisi, buna rağmen ligde 4. şampiyonluğunu ilan etmeyi başardı.

Erkekler futbolda Süper Lig'de en son 2010-2011 sezonunda Bucaspor'la temsil edilen İzmir, son dönemde istediği sonuçları alamıyor.

Bu sezon PTT 1. Lig'de yer alan 3 temsilcisinden Göztepe ve Altınordu, play-off mücadelesinde uzakta kalırken, son sırada yer alan Karşıyaka ise lige tutunma çabalarına devam ediyor.

İzmir'i Süper Lig'de temsil eden son ekip olan Bucaspor ise Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadelesini sürdürüyor. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'taki Menemen Belediyespor ise kalan haftalarda play-off barajında kalmak istiyor.

Süper Lig'de en fazla yer alan ekiplerden olan "Büyük Altay" ise mücadelesini Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta devam ediyor. Siyah-beyazlı ekip, ligde 10. durumda bulunuyor.

- "Aile ortamı"

Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Ali Alanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üst üste yaşanılan 3 şampiyonluğun ardından sezon başındaki maddi sıkıntılar nedeniyle daraltılan bir bütçeyle yola çıktıklarını söyledi.

Bu süreçte takımdan ayrılanların olduğunu kaydeden Alanç, ilk 4 haftayı kayıpsız geçtikten sonra İzmir'de 4-0 kaybettikleri 1207 Antalya Muratpaşa Belediyespor maçının ardından eksiklerini giderdiklerini söyledi.

Alanç, erkek futbolculara uyguladıkları antrenmanı kadın oyunculara da uyguladıklarını ve bunda başarılı olduklarını söyledi.

Zamanla tempolarını artırdıklarını kaydeden Alanç, "Milli Takım teknik direktörümüz bile bu kadar pas yapan bir takım görmediğini söyledi. Milli takımda mücadele eden oyuncu sayımızı 5'e çıkardık ve şampiyonluğa da ulaştık." diye konuştu.

Alanç, takımda bütün futbolcularla çok güzel bir iletişimlerinin olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaptığımız toplantılarda onların fikirlerini alıyoruz, öneri veriyorlar. Oyuncularımız akademide okuyan öğrenciler, beden eğitimi öğretmeni olacaklar. Bizim yaptırdığımız idmanı eleştirmeye dahi hakları var, çünkü onlar da bunu okuyorlar, görüyorlar. Hep beraber bir aile ortamı yaratarak bu başarıyı getirdik."

Alanç, takıma üst üste 3 şampiyonluk yaşatan Hüseyin Tavur'a teşekkür ederek, kendisinin takıma 10 yıl katkı verdiğini söyledi.

Altyapıya da önem verdiklerine işaret eden Alanç, şunları kaydetti:

"Taşıma suyla değirmen dönmez. Transfer yapalım, onu yapalım bunu yapalımla suni başarlar istemiyoruz. Altyapımız olsun, altyapıdan oyuncularla mücadele edelim. Şu anda minik, yıldız ve gençlerde Türkiye'nin en iyi kapasitesine sahibiz. Bu sezon başında Şampiyonlar Ligi öncesinde çok az idman yapabildik. Ancak bu sezon ön eleme turunu geçeceğimizi düşünüyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde de devam edeceğimize inanıyoruz. İlk 8'e kalabileceğimizi düşünüyorum."

Sıradaki Haber
Kadınlar Futbol 1. Lig'de tablo netleşti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz