Futbol

"Lewandowski'yi örnek alıyorum"

19 Mayıs 2016 Perşembe 12:23 - Son Güncelleme 19 Mayıs 2016 Perşembe 09:39

B.Münih'te forma giyen milli futbolcu Melike, örnek aldığı futbolcuyu açıkladı.

Almanya ve Fransa'daki kadın liglerinde adlarından söz ettiren Türk sporcular, Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı'nın başarısı için ter döküyor.

Kadın millilere gurbetçi takviyesi

Almanya Kadınlar Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih'ten Melike Pekel (21), Libers'ten Çağla Korkmaz (26), Freiburg'dan Ecem Cumert (18) ile Fransa'nın ASJ Soyaux Charente Kulübü sporcusu İpek Kaya (22), A Milli Kadın Futbol Takımı'nın aday kadrosunda yer alıyor.

2017 Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri 5. Grup'ta 2 Haziran'da deplasmanda Rusya, 6 Haziran'da iç sahada Macaristan'la karşılaşacak milli takımın gurbetçi oyuncuları, teknik direktör Talat Tuncel ve teknik heyet gözetiminde gerçekleştirilen Antalya kampındaki performanslarıyla göz dolduruyor.

"Lewandowski'yi örnek alıyorum"

Almanya Kadınlar Bundesliga şampiyonu Bayern Münih'in forvet oyuncusu Melike Pekel, futbolla anaokulundayken, dağıtılan el ilanını gören annesinin yönlendirmesiyle başladığını anlattı.

O günden beri futbol oynadığını ifade eden Pekel, birçok kez Türk Milli Takımı'nın maçlarında görev aldığını söyledi.

Pekel, Antalya kampının çok güzel geçtiğine işaret ederek, "Rusya ve Macaristan maçlarına hazırlanıyoruz. Bu maçlarda elimizden geleni yapacağız. İnşallah bu iki maçta gol atmak istiyorum" dedi.

Bayern Münih'te oynadığı için Robert Lewandowski'yi çok izlediğine değinen Pekel, "Altı yaşından beri futbol oynuyorum. Örnek aldığım erkek futbolcu, golcü ve benim pozisyonumda oynayan Lewandowski." ifadelerini kullandı.

Futbola erkek kardeşiyle oynayarak başladı

Libers'in orta saha oyuncusu Çağla Korkmaz da mili takımda beşinci yılı olduğunu hatırlattı. "Biz de Türküz ve Türkiye'ye seve seve geliyoruz" diyen Korkmaz, A Milli Kadın Futbol Takımı'nın daha yükseklere çıkması için çabaladıklarını vurguladı.

Türkiye'de kadın futboluna daha fazla önem verilmesini isteyen Korkmaz, "Erkek kardeşimle 5 yaşındayken başladığım futbolu o günden bu yana bırakmadım. Dört kız, bir erkek kardeşiz. Tesadüf o ki, futbol tutkusu beni buldu" diye konuştu.

Korkmaz, grupta Rusya ve Macaristan'la ilk maçlarında iyi oynadıklarını, yine ellerinden geldiğince mücadele edeceklerini kaydetti.

Türkiye'de kadın futbolunda mücadele eden sporcuların kendilerine verilen imkanlarla en iyi işleri yaptığına dikkati çeken Korkmaz, "Keşke bizimki gibi daha iyi imkanları olsa, daha çok şeyler başarabileceklerini biliyoruz. Almanya'da entegrasyon çok iyi. Alman futbolunu herkes biliyor. Bugün artık 'futbol erkek oyunudur' gibi tartışmalar yersiz" değerlendirmesinde bulundu.

Freiburg'da defans oyuncusu Ecem Cumert ise mili takımdaki ilk kampına katılmanın heyecanını yaşadığını dile getirdi.

Almanya'da 4 milli maç oynadığını bildiren Cumert, "Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı'yla ilk kampım. Antalya kampımız çok iyi gidiyor, takım çok formda" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Beşiktaş namağlup şampiyon oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz