Futbol

Millilerden buruk galibiyet!

10 Ekim 2015 Cumartesi 10:15 - Son Güncelleme 11 Ekim 2015 Pazar 00:53

A Milliler deplasmanda Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenerek 3. sıradaki yerini korudu.

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 9. maçında  deplasmanda Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup ederek puanını 15'e çıkardı. 

Mücadelede ilk gol 62. dakikada Selçuk İnan'ın ayağından geldi. 80. dakikada ise Hakan Çalhanoğlu karşılaşmanın skorunu belirleyen golü attı: 2-0

Bu sonuçla milliler, gruptaki puanını 15'e yükselterek 3.'lüğü Hollanda'dan devraldı.

İlk yarıdan dakikalar...

Maçın ilk dakikalarında oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışan milli takım, Çek Cumhuriyeti'nin savunmadaki etkili oyunuyla pozisyon üretemezken, ev sahibi ekip daha sonra maçta dengeyi sağladı. Çek Cumhuriyeti'nin savunmasını orta sahaya yakın tutması nedeniyle bu bölgede pas yapmakta zorlanan milliler, oyun kurmakta zorlandı ve pozisyon üretemedi.

Avrupa Şampiyonası finallerine katılım hakkını garantilemesi nedeniyle rahat bir oyun ortaya koyan Çek Cumhuriyeti, kanatlardan geliştirdiği ataklarla milli takım kalesinde tehlike oluşturmaya çalıştı. Ceza sahası önüne kadar paslarla gelmeyi başaran ev sahibi ekip, yapılan iyi savunma nedeniyle istediği şutları bulamadı ve müsabakanın ilk yarısında gol çıkmadı.

4. dakikada soldan Caner Erkin'in pasıyla Çek Cumhuriyeti savunmasının arkasına sarkan Cenk Tosun, topu ağlara göndermesine karşın, pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle bu gol geçerli sayılmadı.

20. dakikada Arda Turan'ın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Selçuk İnan'ın bekletmeden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

24. dakikada soldan Sural'ın verdiği pasta ceza sahasına yakın bir noktada topu kontrol eden Darida'nın şutunda, top yandan auta gitti.

35. dakikada savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza sahası önünde karşılayan Pavelka'nın şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

41. dakikada sağdan bindirme yapan Kaderabek'in çizgiye inerek ortasında, kale önünde iyi yükselen Sural'ın kafa vuruşu istediği gibi olmadı ve top üsten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sona erdi.

İkinci yarı...

İkinci yarıda daha açık bir oyun ortaya koyan milli takım, kalesinde pozisyonlar verse de özellikle 60. dakikadan sonra rakip kaleye daha fazla yüklenmeye başladı. Karşılaşmanın 62. dakikasında Selçuk İnan ile penaltıdan bulduğu golle skoru 1-0 yapan milliler, oyunda ağırlığını daha fazla hissettirdi. Hakan Çalhanoğlu ile 79. dakikada bir kez daha topu filelerle buluşturan milliler bu golle rahatladı ve müsabakayı 2-0 üstün tamamladı.

Müsabakada ikinci yarının ilk bölümlerinde Türkiye savunmasındaki boşlukları iyi gören Çek Cumhuriyeti, bulduğu fırsatlardan Dockal ile yararlanamadı. Ardından bir penaltı golüyle geriye düşen ev sahibi ekip, oyundeki dengesini de yitirdi. Türkiye ataklarına direnmekte zorlanmaya başlayan Çek Cumhuriyeti , 79. dakikada da Hakan Calhanoğlu'nun golüne engel olamadı ve müsabakayı bu skorla yenik tamamladı.

53. dakikada ceza sahasına yakın bir noktadan Caner Erkin'in kullandığı taç atışında, Cenk Tosun topu göğsüyle Oğuzhan Özyakup'un önüne bıraktı. Bu oyuncunun sol çaprazdan gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak kaleye paralel olarak yandan auta çıktı.

54. dakida Novak'ın soldan yaptığı ortada, ceza sahası içinde Dockal boş durumda topla buluşurken, yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı üsten auta gönderdi.

61. dakikada Caner Erkin'in soldan ceza sahasına ortasında, kale önünde Novak'ın müdahalesi sonrası Serdar Aziz yerde kalırken, hakem Martin Atkinson penaltı noktasını gösterdi.

62. dakikada penaltı atışını kullanan Selçuk İnan, topu ağlara göndererek milli takımı 1-0 öne geçirdi.

70. dakikada Hakan Balta'nın kendi yarı sahasından kullandığı serbest vuruşta, Arda Turan kafayla pasını Volkan Şen'e indirdi. Soldan Çek Cumhuriyeti ceza sahasına giren bu oyuncunun yerden sert şutunda, meşin yuvarlak arka direğin hemen dibinden auta çıktı.

79. dakikada A Milli Takım, Çek Cumhuriyeti karşısında farkı 2'ye çıkardı. Arda'nın soldan uzun ortasında topu arka direkte önünde bulan Hakan Çalhanoğlu, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 0-2.

90+2. dakikada kendi yarı sahasından aldığı topla Çek Cumhuriyeti ceza sahasına kadar giren Oğuzhan Özyakup'un sağ çaprazdan vuruşunda, kaleci Vaclik golü önledi.

Maçın kalan bölümünde gol olmadı ve milli takım bu önemli mücadeleden 2-0 galip ayrılmayı başardı.

Çek Cumhuriyeti: 0 - Türkiye: 2

Stat: Generali Arena

Hakemler: Martin Atkinson, Michael Mullarkey, Stephen Child (İngiltere)

Çek Cumhuriyeti: Vaclik, Kaderabek, Suchy, Prochazka, Novak, Dockal (Dk. 78 Petrzela), Darida, Pavelka, Krejci (Dk. 54 Skalak), Sural (Dk. 67 Skoda), Lafata

Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan Özyakup (Dk. 88 Mehmet Topal), Arda Turan (Dk. 85 Gökhan Töre), Cenk Tosun (Dk. 64 Volkan Şen)

Goller: Dk. 62 Selçuk İnan (Penaltıdan), Dk. 79 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye)

Sarı Kartlar: Dk. 32 Krejci, Dk. 34 Dockal, Dk. 47 Pavelka, Dk. 61 Novak (Çek Cumhuriyeti), Dk. 48 Şener Özbayraklı, Dk. 84 Volkan Şen (Türkiye)

Sıradaki Haber
"Takımın tümünü değiştirmeyeceğim"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz