Futbol

Dev şampiyona için artık Gözler UEFA'da

26 Nisan 2018 Perşembe 19:08 - Son Güncelleme 26 Nisan 2018 Perşembe 20:10

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için adaylık dosyasını UEFA’ya sundu. İsviçre’de UEFA yetkililerine iletilen dosyada Türkiye’nin her açıdan ev sahipliğine hazır olduğu vurgulandı.

Toplantının ardından TRT spora konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de "Ülkemiz spora olan aşkıyla, futbola olan aşkıyla bu turnuvaya hazır. Bana göre de bu turnuvayı kazanacak ülke Türkiye olması gerekiyor" dedi.

2024 Avrupa Şampiyonası’na kim ev sahibi kim olacak?

Türkiye mi, Almanya mı? UEFA tarihi bir kararın eşiğinde... Adaylık dosyalarını sunan 2 ülke, organizasyon için tüm imkanlara sahip oldukları konusunda UEFA'yı ikna etmeye çalışacaklar.  Ancak artık futbol coşkusu ve heyecanının Avrupa’da farklı bir bölgeye taşınması gerekiyor. Türkiye, bu konuda UEFA ya önemli bir fırsat sunuyor.

Almanya’nın ardından Türkiye‘de adaylık dosyasını UEFA’ya verdi. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliği yarışında yeni bir aşamaya geçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, adaylık dosyasını İsviçre’nin Nyon kentinde UEFA yetkililerine iletti. UEFA'nın merkezindeki görüşmeye Birinci Başkan vekili Servet Yardımcı ve organizasyonlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu katıldı. Türkiye’nin adaylık elçisi, Ampute Milli Takımının yıldızı Barış Telli de heyette yer aldı.

"Artık zaman Türkiye'nin zamanı" 

Demirören, UEFA’daki temaslarının ardından TRTSPOR'a özel açıklamalarda bulundu. Başkan Demirören; "Ülkemiz spora olan aşkıyla, futbola olan aşkıyla bu turnuvaya hazır. Bana göre de bu turnuvayı kazanacak ülke Türkiye olması gerekiyor. Artık zaman Türkiye'nin zamanı" dedi.

"2024'ü almak istiyoruz"

Türkiye’nin tanıtım elçisi Barış Telli ise "2016'yı tek oyla kaybettik. 2024'ü almak istiyoruz. Biz buna hazırız" ifadelerini kullandı. 

Adaylık dosyasında Türkiye'nin organizasyona her açıdan hazır olduğu vurgulanıyor.

EURO 2016 adaylığında proje olarak sunulan statların da yapımının tamamlandığı belirtiliyor. Ayrıca, güçlü devlet desteğine vurgu yapıldı ve bu kapsamda garanti belgeleri UEFA yetkililerine sunuldu.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak ülke 27 Eylül 2018 tarihinde açıklanacak.

Sıradaki Haber
Ibrahimovic'in Dünya Kupası hayali sona erdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz