Futbol

EURO 2016 yolunda ince hesap!

07 Ekim 2015 Çarşamba 00:09 - Son Güncelleme 07 Ekim 2015 Çarşamba 00:54

A Milli Takımımızın, play-off'lara kalmadan da Fransa bileti alması mümkün...

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile çok kritik iki maça çıkacak. Grubunda 12 puanı bulunan ay-yıldızlılar, bu iki maçtan 4 puan çıkarırsa Hollanda'nın alacağı skorlara bakmadan EURO 2016 için play-off oynamaya hak kazanacak.  

Hollanda'nın önünde yer almak için uğraş veren Millilerin play-off'lara kalmadan da Fransa bileti alması mümkün... Tabi bu durum için bir çok olasılığın gerçekleşmesi lazım. 

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için son düzlüğe girildi. 4 ülke son maçlar öncesi finallere katılmayı garantiledi. Diğer ülkelerse Fransa'da olabilmek için kalan bir ya da iki maçına bel bağladı.

İşte ihtimaller...

A Grubu'nda yer alan Milli Takımımız da organizasyonda yer alabilmek için büyük ter döküyor. Milliler, grupta Hollanda ile üçüncülük için savaş veriyor.

Ay-yıldızlılar Çek Cumhuriyeti ve İzlanda'yı yendiği takdirde grubu üçüncü sırada bitirmeyi garantileyecek ve play-off oynamaya hak kazanacak.

Aksi bir durumda ise yani A Milli Takım, kalan iki maçta 2'den fazla puan kaybederse Hollanda'nın alacağı sonuçlar önem kazanacak. Eğer "Portakallar", iki maçını da galip bitirirse eleme oynama hakkı kazanacak.

İki ülkenin de bir maçını kazanıp diğerini kaybetmesi durumunda ya da bir maçını kazanıp diğerinde berabere kalması durumunda ise Millilerimiz, play-off'a yükselecek.

Play-off'lara kalmadan da Fransa bileti mümkün...

Ay-yıldızlıların play-off'lara kalmadan Fransa bileti alması da mümkün...

Eğer Milli Takım iki maçını kazanır ve en iyi üçüncülük için mücadele verdiği takımlar puan yitirirse Türkiye finallere gidebilir.

Tabi bu durum için bir çok olasılığın gerçekleşmesi gerekiyor. Grubumuzda 5. sırada yer alan ve 4 puan kaybettiğimiz Letonya'nın son sıraya inmesi elimizi çok fazla güçlendirecek.

Böyle bir durumda A Milli Takım en iyi üçüncülük için mücadele ettiği bir çok ülkenin önüne geçmiş olacak.

Ancak Millilerin bulunduğu A Grubu'nu Kazakistan son sırada tamamlarsa işler biraz daha zorlaşacak.

Ay-yıldızlılar şimdi çok kritik iki maça çıkacak. Fatih Terim ve öğrencileri en iyi üçüncülük ya da play-off'lar öncesinde Çek Cumhuriyeti ve İzlanda'yı mağlup etmek zorunda.

Gruplardaki maçlar bittiğinde de Türkiye'nin durumu netleşecek.

Sıradaki Haber
A Milli Takım hazırlıklarını sürdürüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz