Futbol

"Hala ipler elimizde"

04 Eylül 2015 Cuma 13:28 - Son Güncelleme 04 Eylül 2015 Cuma 13:40

Dürüst: ''Hollanda ile önemli bir final maçı oynayacağız''

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Başkan Vekili Ali Dürüst, A Milli Takım'ın, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Letonya ile 1-1 berabere kaldığı maçta futbol adına gerekenleri yaptığını ancak son anda yenilen şanssız golle galibiyetin kaçtığını söyledi.

Dürüst, A Milli Takım'ın Letonya karşısında üst düzey bir mücadele sergilediğini dile getirerek, "Çok iyi oynadık, bol pozisyona girdik ancak bitime 2 dakika kala yediğimiz golle berabere kaldık. Umudumuz olduğu sürece iyi sonuçlar alıp devam edeceğiz" dedi.

Ay-yıldızlıların, karşılaşmada gol yollarında sorun yaşadığını anlatan Dürüst, "Oyun anlamında söylenebilecek bir şey yoktu ama gol yollarında biraz beceriksizlik yaşadık. Baktığımız zaman grubumuzda Hollanda'nın da sıkıntı yaşadığını görüyoruz. Biten bir şey yok. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu takımlar karşısında bir gol bulmanız yetmiyor. Mutlaka ikinci golü atmanız lazım. Bence şansızlık da var ama bunu kırmak için 1-0 ile yetinmemek lazım. Çünkü tesadüfü gol yeme riskiniz her zaman oluyor. Maçta futbol adına gerekenler yapıldı ancak son anda şansız bir gol yedik" diye konuştu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de sert bir şekilde eleştirdiği karşılaşmanın İsveçli hakemi Stefan Johannesson'un, kritik bir pozisyonda hatalı karar verdiğini savunan Dürüst, "Hakemin süzemediği bir önemli pozisyon var. Orada o hatayı yapmasa olay kopup gidecek ve sonuç farklı olacak. Dolayısıyla hakemlerin yapabileceği hataları da göz önünde bulundurup farka gitmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

"Hala ipler elimizde"

TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, play-off'ta mücadele etme hakkını kazanmak için kalan maçlarda iyi sonuçlar almanın önemine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hala ipler bizim elimizde. Kalan maçlarımızı aldığımız zaman şansımız devam edecek. Hollanda ile önemli bir final maçı oynayacağız. İnşallah onu aldığımız zaman durum daha farklı olacak. Hollanda çok güçlü bir ekip ancak onların da sahalarında mağlup olduğunu görüyoruz. Tabi bu onların sahip olduğu gücü değiştirmez. Tam konsantre olduğumuz zaman oyuna ortak oluyoruz. Geçen maçta da son bölümde gelen golle galibiyeti kaçırdık. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. İnşallah bu sefer şans yanımızda olacak. Çünkü kazanmamız gereken bir maç. Letonya maçını alsaydık bile Hollanda maçına galibiyet için çıkmamız gerekiyordu. Dolayısıyla değişen bir şey yok, Hollanda'yı yenmemiz lazım."

Ali Dürüst, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e yönelik eleştirilerle ilgili olarak, "Teknik direktörler tabii ki tenkit edilir ama önemli olan bunların yapıcı olmasıdır. Fatih hoca da bunlara alışıktır. Ancak yapıcı bakmak lazım. Bu bir maçlık bir olay değil. Bu süreçte biz bu milli takımla devam edeceğiz. Oyuncuların ve teknik ekibin moralini aşağı düşürmemek lazım. Tenkit olacak ama yapıcı olmasının herkese faydası var" değerlendirmesinde bulundu.

"Muazzam bir taraftar vardı"

A Milli Takım'ın Konya'da Letonya ile oynadığı maçta sporseverlerce çok iyi desteklendiğini belirten Dürüst, sözlerini şöyle tamamladı:

"Muazzam bir taraftar vardı. Özlediğimiz milli takım seyircisi vardı. Tabii ki bir takımı tutan ama burada bütün konsantrasyonunu milli takıma konsantre eden bir seyirci vardı. Bu bir örnekti. Destekleri oyunumuzu çok olumlu etkiledi. Konya'daki taraftarlara, milli takımı desteklemeye gelenlere teşekkür ediyoruz. Çok güzel ağırlandık. Hollanda maçında da bizim itici gücümüz olacaklar."

Sıradaki Haber
EURO 2016'da heyecan sürüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz