Futbol

Subotic ve Ljajic kadroda yok

01 Ekim 2014 Çarşamba 15:57 - Son Güncelleme 01 Ekim 2014 Çarşamba 15:59

Sırbistan A Milli Futbol Takımı'nda aday kadro açıklandı.

Sırbistan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Dick Advocaat, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Ermenistan ve Arnavutluk ile oynayacakları maçların kadrosunu açıkladı.

Hollandalı teknik adam, Borussia Dortmund forması giyen Neven Subotic ve Romalı futbolcu Adem Ljajic'i 24 kişilik kadroya dahil etmedi.

Teknik direktör olduğu sürece Subotic'e milli takımda görev vermeyeceğini söyleyen Advocaat, "Subotic gibi milli takımda iyi hissetmeyen, memnun olmayan oyunculara ihtiyacım yok" dedi.

Advocaat, Subotic'in yanı sıra Serie A takımlarından Roma'da forma giyen Boşnak asıllı Adem Ljajic'i de "diğerlerinden farklı olduğu" için kadroya dahil etmedi.

Hollandalı teknik adam, "Ljajic milli takıma çağrılmadı çünkü önümüzdeki maçlarda ihtiyacım olan oyunculardan farklı bir mentaliteye sahip" ifadesini kullandı.

Ljajic ve Subotic'i kadroya almayan Advocaat'ın, milli formaya 2011 yılında veda ettiğini açıklayan Partizan takımı oyuncusu Danko Lazoviç'i çağırması dikkati çekti.

Boşnak asıllı Ljajic daha önce de Sırbistan milli marşını söylemediği için Sinisa Mihajlovic tarafından kadrodan çıkarılmış ve Mihajlovic'in görev süresi boyunca milli takıma davet edilmemişti.

Advocaat'ın açıkladığı 24 kişilik kadroda şu isimler yer aldı:

Vladimir Stojkovic (Maccabi), Zeljko Brkic (Udinese), Predrag Rajkovic (Kızıl Yıldız), Dusan Basta, Filip Djordjevic (Lazio), Branislav Ivanovic, Nemanja Matic (Chelsea), Aleksandar Kolarov, Matija Nastasic (Manchester City), Antonio Rukavina (Villarreal), Nenad Tomovic (Fiorentina), Dusko Tosic, Radosav Petrovic (Gençlerbirliği), Stefan Mitroviç (Freiburg), Nemanja Gudelj (AZ Alkmar), Milos Jojic (Borussia Dortmund), Zdravko Kuzmanovic (Inter), Aleksandar Ignjovski (Eintracht), Dusan Tadic (Southampton), Lazar Markovic (Liverpool), Filip Djuricic (Mainz), Zoran Tosic (CSKA Moskova), Aleksandar Mitrovic (Anderlecht) ve Danko Lazovic (Partizan).

Sırbistan, I Grubu'nda 11 Ekim'de deplasmanda Ermenistan, 14 Ekim'de ise evinde Arnavutluk ile karşılaşacak.

Etiketler : Dick Advocaat
Sıradaki Haber
VİDEO | Milli Takım'ın programı belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz