Futbol

Terim'den UEFA Lisans Kursuna ziyaret

01 Şubat 2014 Cumartesi 19:13 - Son Güncelleme 01 Şubat 2014 Cumartesi 19:16

TFF Gelişim Direktörlüğü tarafından yapılan UEFA Lisans Kursu'nu ziyaret etti.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Nasıl bir orkestranın enstrümanları eksik olursa iyi müzik yapamaz, bir antrenör de teknik, taktik, fizik kondisyon ve motivasyon gibi bilgi ve becerilerle kendini donatmazsa başarılı olamaz" dedi.

Terim, Antalya'da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Gelişim Direktörlüğü tarafından düzenlenen UEFA A ve UEFA B Lisans Kursu'nu ziyaret ederek, kursiyerler antrenörlerle bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette konuşan Terim, futbol paydaşları içinde federasyondan en kaliteli eğitimi alan kişilerin antrenörler olduğunu söyledi. Eğitimlerin artan bir kaliteyle devam etmesi için çaba gösterdiklerini belirten Terim, teknik adamlık yolunda kişisel gelişime önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Pratik uygulamalardaki yeterliliğin yanı sıra teorik olarak da antrenörlerin rakiplerine karşı fark yaratması gerektiğine işaret eden Terim, "Edinilen her bilgi antrenörlere güç verir. Bilginin peşinde olun. Sadece bilmek yetmez. Bilgiyi uygulamaya çevirmek gerekiyor. Nasıl bir orkestranın enstrümanları eksik olursa iyi müzik yapamaz, bir antrenör de teknik, taktik, fizik kondisyon ve motivasyon gibi bilgi ve becerilerle kendini donatmazsa başarılı olamaz" dedi.

Terim, toplantıda kulüp antrenörlüğü ve milli takım antrenörlüğü arasındaki farklar, teknik adamın disiplin ve sorumluluk anlayışı, liderlik ve oyuncu ilişkileri, taktiksel esneklik, analizin başarıya katkısı ve ekip çalışması gibi konularda da görüşlerini anlattı.

Sıradaki Haber
U15 aday kadrosu açıklandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz