Futbol

"Türkiye maçını sabırsızlıkla bekliyorum"

27 Mayıs 2018 Pazar 20:01 - Son Güncelleme 27 Mayıs 2018 Pazar 20:06

İran A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Carlos Queiroz, Türkiye ile İstanbul'da yapacakları hazırlık maçının kendileri için önemli bir sınav niteliği taşıdığını söyledi.

Kamp yaptıkları BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Queiroz, Türkiye ile oynayacakları maçın önemine dikkati çekerek, "Karşılaşma, Türkiye'nin oyun kültürü, yetenekleri ve yüksek motivasyonlu kadrosu dolayısıyla bizim için önemli bir sınav olacak. Türkiye'nin çok iyi bir futbol ülkesi olduğunu düşünüyorum. İki takım, 44 sene sonra ilk kez maça çıkacak, kültürel anlamda da güzel bir mücadele olacağını düşünüyorum. Umarım Türk Milli Takımı tekrar olması gereken yerde olur." diye konuştu.

- "Hazırlıklarımız istediğimizden daha iyi noktada ilerliyor"

İstanbul'da iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini aktaran Portekizli çalıştırıcı, şunları kaydetti:

"Hazırlık maçları, herhangi bir turnuva öncesinde önemli bir süreçtir. Tüm kamp boyunca takım içinde, antrenman sahasında, oyuncularla olan diyaloglarla takımı en iyi seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Çok iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Hazırlıklarımız istediğimizden daha iyi noktada ilerliyor. Yarınki maçın öneminin farkındayız. Hedefimiz iyi bir Dünya Kupası geçirmek. Türkiye gibi önemli bir futbol ülkesine karşı maç yapabilmek bizim için büyük bir onur, bundan dolayı çok mutluyuz."

Türkiye'de çok iyi ağırlandıklarını vurgulayan Queiroz, "Geldiğimiz günden beri federasyon yetkilileri ve Beşiktaş Kulübü personellerinin bize gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum. Samimi sevginizin bizi, oyuncularımı ve federasyonumuzu çok memnun ettiğini belirtmek istiyorum. Bu destek olmasa bu kadar iyi bir kamp geçiremezdik." ifadelerini kullandı.

Portekizli teknik adam, İran Milli Takımı'ndaki geleceğine yönelik bir soruya, "Şu anda geleceğimle ilgili yorum yapacak durumda değilim. Benim için önemli olan bugün ve bugünkü kadrom. Şu anda gayet iyiyiz. Beni havalanmış bir uçağın kaptanı olarak düşünün. Bu noktadan sonra uçağın kaptanı olarak uçağı, yolcularım ve mürettebatımla sağlam bir şekilde indirmekle sorumluyum." cevabını verdi.

- "Portekiz, ilk 4'e girebilecek bir takım"

İran Milli Takımı Teknik Direktörü Queiroz, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda aynı grupta mücadele edecekleri ülkesi Portekiz'in kupanın favorilerinden olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Portekiz, son Avrupa şampiyonu. Bu nedenle ilk 4'e girebilecek bir takım. Portekiz'in çok önemli oyuncuları var. Dünya Kupası'nda başarılı olacağını ve hatta kupayı kazanabilecek kapasiteye sahip olduklarını düşünüyorum. Portekizli bir teknik direktör olarak Quaresma ve Ronaldo benim için özel oyunculardır. Portekizli futbolcuların burada mutlu olduklarını ve Türk futboluna bir şeyler kattıklarını görmek beni çok mutlu ediyor."

Queiroz ayrıca, "Pepe ve Quaresma'nın nasıl tesislerde kamp yaptıklarını görmek için buraya geldik." diye espri yaptı.

Basın toplantısının ardından İran Milli Takımı, 15 dakikası basına açık yapılan bir idman gerçekleştirdi.

Sıradaki Haber
Türkiye, 558. maçına çıkıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz