Futbol

''Türkler bize çok kızgın''

31 Ağustos 2015 Pazartesi 17:19 - Son Güncelleme 31 Ağustos 2015 Pazartesi 17:26

Letonya'nın defans oyuncusu Dubra, Türkiye maçının zor geçeceğini söyledi.

Türkiye'nin, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) elemeleri A Grubu'ndaki rakiplerinden Letonya'nın defans oyuncusu Kaspars Dubra, 3 Eylül'de yapacakları karşılaşma öncesinde "İlk maçta onların canını çok yaktık" dedi.

BATE Borisov'da forma giyen Dubra, milli takım kampında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye karşı deplasmanda oynayacakları karşılaşmanın zor bir atmosferde geçeceğini söyledi.

Başkent Riga'daki mücadelede karakterlerini sahaya yansıttıklarını belirten 24 yaşındaki futbolcu, "Ne kadar zor bir maç olacağının bilincindeyiz. Türk taraftarı tribünleri dolduracak. Seyircileri sayesinde rakibimiz adeta 12 kişiyle sahada olacak. Türkiye'deki stat havasının her zaman çılgın olduğunu duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Dubra, evlerinde 1-1 biten müsabakadaki hatalarından ders çıkarıp puan almayı hedeflediklerini dile getirerek, "Türkler bize çok kızgın. İlk maçta onların canını çok yaktık. Bize karşı motivasyonlarını çok yüksek tutacaklar" diye konuştu.

Türkiye Milli Takımı'nın üst düzey oyunculardan oluştuğunu vurgulayan Dubra, Arda Turan'dan da övgüyle bahsetti. Letonyalı oyuncu, "Arda Turan'a karşı ilk maçta oynadık. O Türkiye'nin en iyi oyuncusu. Zaten Barcelona sıradan birini transfer etmez. Turan, üst sınıf ve usta bir oyuncu. Fakat sahada herhangi bir oyuncuyu ayırmak mantıklı olmaz. Biz takım olarak herkese karşı mücadele edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

"İlk galibiyeti almak istiyoruz"

Letonya Milli Takımı'nın sol beki Antons Kurakins ise savunma yapmak için değil Türkiye'ye iyi bir sonuç almaya gideceklerini vurguladı.

Kurakins, elemelerde 6 maç sonunda 3 beraberlik ve 3 yenilgileri bulunduğundan bahsederek, "Eleme grubunda ilk galibiyetimizi almak istiyoruz. Takımdaki hava çok güzel. Elimizden gelenin en iyisini yapıp iyi bir skorla ayrılmayı hedefliyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Letonya, EURO 2016 elemeleri kapsamında 3 Eylül Perşembe günü Konya Büyükşehir Stadı'nda Türkiye, 6 Eylül Pazar günü ise Skonto Stadı'nda Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Sıradaki Haber
"İlk kez final oynadık ve şampiyon olduk"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz