Futbol

VİDEO | Fatih Terim'den duygusal açıklama

14 Ekim 2015 Çarşamba 01:11 - Son Güncelleme 14 Ekim 2015 Çarşamba 03:05

Türkiye Futbol Direktörü Terim, İzlanda zaferi sonrası açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda İzlanda'yı 1-0 yenerek Fransa'daki finallere doğrudan katılma hakkı elde etmelerine ilişkin, "Şükürler olsun, Allah yüzümüzü kara çıkarmadı. Evlatlarımızı kutluyorum" dedi.

Ankara'da yaşanan terör saldırısını hatırlatarak "Sevinecek ne halimiz var, ne de ruhumuz buna müsait" diyen Terim, "Keşke bir tek evladımız ölmeseydi de biz de Avrupa Şampiyonası'na gitmeseydik. Dünya Şampiyonası'na da gitmeyelim. Bir tane cana değer mi?" diye sordu.

Gazeteciler Terim'i ayakta alkışladı

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısı için salona giren Fatih Terim'i, medya mensupları ayakta alkışladı. Tecrübeli teknik adam, yaptığı açıklamada, çok güzel bir gece yaşadıklarını söyledi.

"Dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum"

Elde ettikleri başarıdan dolayı futbolcularını kutlayan Terim, şunları kaydetti:

"Esasında sevinecek ne halimiz var, ne de ruhumuz buna müsait. Çok güzel bir gece, gönül yorgunuyuz. Emeğin karşılığını gördüysek, beklentileri boşa çıkarmadıysak ve bir nebze umut dağıttıysak, ne mutlu bana, takımıma ve bizlere... Bu ülke insanlarının daha iyilerine layık olduğunu biliyorum. Her şeye layık olan bu ülkeye, daha güzellerini vermek için çok çalışacağımıza emin olabilirsiniz. Şükürler olsun, Allah yüzümüzü kara çıkarmadı. Dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. 1 puanda dahi, emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Birçok kişinin gelmeden görmeden ve antrenmanı seyretmeden her şeyi biliyormuş gibi davranan herkese de teşekkür ediyorum."

"Play-Off kurası bekleniyordu, Fransa kurası beklenecek"

Letonya'da kaybedilen iki puan sonrasında yapmış olduğu "biz demeden bitmez" açıklamasını da hatırlatan deneyimli teknik adam, galibiyetlerden sonra konuşmanın kolay olduğuna dikkati çekti.

Terim, "Şu an konuşmak çok kolay. Onu yaptık bunu ettik, ama Bizim 1 puanımız varken, 'biz demeden bitmez' demek çok zordu, şimdi çok kolay. O yüzden futbolcularımla konuştuk. Ben ve futbolcularımız hiç olmadığımız kadar mütevazı olacağız. Hollanda bunu demiş, antrenörü şunu demiş bunlara rağmen Türk Milli Takımı, Fransa'da. Biz play-off kurası diye düşünürken, arkadaşlarımız şu anda Fransa kurası için gidecek. Allaha şükür bunları gördük. Eğer insanlarımızın birkaç saat yüzlerini güldürebildiysek, bundan daha güzel bir şey olamaz" diye konuştu.

Soyunma odasında oyuncularına ne söyledi?

Soyunma odasında oyuncularına söylediği sözleri dile getiren ay-yıldızlı teknik adam, "Maça çıkmadan sadece korkmamalarını söyledim. Maçtan sonra da bu genç yaştaki oyuncu grubunun Avrupa Şampiyonası görmesinin ne kadar önemli olduğunu söyledim ve kendilerini tebrik ettim" ifadelerini kullandı.

"Hiçbir zaman vazgeçmedik"

Fatih Terim, salonda bulunan basın mensuplarına, "kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin" sözünü anımsattı. Hiçbir zaman vazgeçmediklerini ifade eden Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün de vazgeçmedik. Oyuncular atıldı, yine vazgeçmedik. Hollanda veya Kazakistan'da yenilsek biterdi, vazgeçmedik. Çek Cumhuriyeti'nde ve İzlanda'da vazgeçmedik. Hiçbir zaman vazgeçmedik. O yüzden oyuncularımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Umut ederim Avrupa Şampiyonası'nda uzun kalırız. Bu ülkenin insanlarının, Avrupa'nın göbeğinde Fransa'da olması çok güzel bir duygu."

Çok kritik ve zorlu aşamalardan geçtiklerine değinen Terim, "7 puan alırken her an uçurumdan aşağı yuvarlanacakmış gibi maçlar oynadık. Bir tanesinde mağlup olsak burada olmazdık. Yaş ortalamamız küçük. Hem tecrübelileri hem gençleri tebrik ediyorum. Yenilenmeler oldu, daha da olacak. Dışarıda birçok gencimiz var, onları da alacağız takıma. Biz yeter ki bir araya gelelim, yapamayacağımız bir şey yok. 40 senedir söylüyorum" ifadelerini kullandı.

"Hollandalılar, İzlanda'yı desteklemiş izledim..."

Türkiye ile üçüncülük için mücadele eden Hollanda'ya da değinen Terim, "Biz duygusal bir ülkeyiz. Bunu bir meziyet olarak söylüyorum. Güzel bir şey bu. Sabah sosyal medyadan bir video izledim. 'Tüm Hollanda, İzlanda'yı destekliyor' diye. Bunlar olacak şeyler. Tüm bunlara rağmen, takımımın böyle bir başarı eldetmesi ve direkt olarak katılmamız müthiş bir şey oldu" dedi.

"Keşke bir tek evladımız ölmeseydi de biz de Avrupa Şampiyonası'na gitmeseydik"

Fatih Terim, Ankara'da yaşanan terör saldırısına da değinerek, "Çek Cumhuriyeti'nde dünyanın en büyük başarılarından bir tanesini aldık. Sevinsen buruk, sevinemiyorsun. Keşke bir tek evladımız ölmeseydi de biz de Avrupa Şampiyonası'na gitmeseydik. Dünya Şampiyonası'na da gitmeyelim. Bir tane cana değer mi? Bütün aldığımız galibiyetler onların ruhuna gitsin" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
İşte Fransa biletini alan ülkeler
Yükleniyor lütfen bekleyiniz