Futbol

Volkan dava açtı

21 Kasım 2014 Cuma 17:14 - Son Güncelleme 21 Kasım 2014 Cuma 17:19

Volkan, kendisine ve ailesine küfür edilmesine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Kazakistan maçı öncesinde tribünlerden gelen tepkiler üzerine stadı terkeden Volkan Demirel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Avukatı Mahir Işıkay aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet dilekçesinde, Demirel ve ailesine küfür edenlerin tespit edilerek haklarında hakaret suçundan dava açılması talep edildi.

MAÇ BAŞLAMADAN TERKETMEK ZORUNDA KALDI

Savcılığa verilen dilekçede, Türk Telekom Arena Stadında, Türkiye-Kazakistan A Milli Futbol Takımları arasında yapılacak Euro 2016 eleme maçı öncesinde ısınma çalışması esnasında bir grup seyircinin sürekli ve organize bir şekle Demirel ve ailesin küfür ederek hakaret ettiği belirtildi. Volkan Demirel'in küfürlerin ve hakaretlerin sürekli ve ağırlığı nedeniyle maç başlamadan sahayı terk etmek zorunda kaldığı ifade edildi.

KÜFÜR YEMESİ KABUL EDİLİR BİR DURUM DEĞİLDİR

Milli futbolcuların o ülkenin futbolu için en değerli unsurların başında geldiği kaydedilen dilekçede, "Milli takımlar tüm ülkeyi ve milleti temsil ederler. Futbolcuların milli forma altında kendilerini seveni de sevmeyeni de kucaklaması beklenirken aynı beklentiyi seyirciden beklemeleri de futbolcuların en doğal haklarıdır. Milli formanın kutsallığı karşısında, ay yıldızlı takımda bir futbolcunun hangi kulübün sporcusu olursa olsun kendi ülkesinin insanından küfür yemesi kabul edilebilir bir durum değildir" denildi. Futbolcuların psikolojileri ve karakterleri güçlü olsa da onlarında insan olduğu belirtilen dilekçede, "Etten kemikten yaratıldıkları, sahip oldukları aileleri ve değer yargıları çerçevesinde herkes gibi onurları ve namusları için yaşayan insanlar olduğu unutulmamalıdır “denildi.

FUTBOLCU DİYE KATLANMALARI BEKLENEMEZ

Dilekçede, normal şartlar altında herhangi bir insanın karşı karşıya kaldığında daha ağır tepki verebileceği hakaret ve küfürlere sadece futbolcu diye katlanmaları beklenmemesi gerektiği vurgulandı.

FUTBOLCUNUN KADERİ DEĞİL

Volkan Demirel'in bu hareketinin ülke adına da milat olacak ve yıllardır kangren olan bir sorunun çözümüne katkı sağlayacağı belirtilen dilekçede, "Gerek kulüp gerekse milli takım seviyesinde hiçbir futbolcunun küfür ve hakarete maruz kalması kaderleri değildir. Volkan Demirel, sahayı terk ederek gösterdiği tepkiyle belki de bu konuda sesi çıkmayan ve bu haksız acılara maruz kalan diğer tüm futbolcuların sesi olmuştur" denildi.

DAVA AÇILMASI İSTENDİ

Suça konu olayda şikayette bulunulan kişilerin Volkan Demirel'in şahsına yönelik sarf ettiği sözlerin hakaret unsurlarını içerdiği belirtilerek bu kişiler hakkında dava açılması istendi.

Sıradaki Haber
Bir 'Sarbi' vakası daha!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz