Futbol

"Yazıklar olsun"

04 Eylül 2015 Cuma 00:48 - Son Güncelleme 04 Eylül 2015 Cuma 09:11

Fatih Terim, Letonya maçı sonrası maçın hakemine sert tepki göstedi

A Milli Futbol Takımımızın Letonya ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşma sonrasında yayıncın kuruluşa açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, maçın İsveçli hakemlerine sert tepki gösterdi.

Terim, şöyle konuştu: "Açıklama çok basit. Bu tip maçlarda 2 farklı öne geçmezseniz zor kazanırsınız.
Golü erken bulursanız sorun yok. Ama son dakikalarda bir panik, geri çekilme kaçınılmaz. Defansı da yapmayı becerebilen bir takım değiliz. Buna rağmen tedbiri almamıza rağmen yiyoruz. 2., 5., 7. 'yi kaçıran bir takım.. Oyuncularıma da söylüyorum, çok iyi oynadık, kaçırdık ama 1-1 bitti. Hollanda yenilmiş düşünebiliyor munusuz? Olmadı, yakışmadı, iyi durmadı bizde.

Bu arada Burak'ın pozisyonunun ofsayt olmadığını gördüm. Sağ bek ofsaytı bozmuş. Burak'ın pozisyonunda 10 kişi kalıyorlar, penaltı kazanıyoruz ve denge değişiyor. Çek Cumhuriyeti maçı... İki tane İsveçli, yazıklar olsun. Türk hakemlerine herkes çöküyor. UEFA bu iki arkadaş ile ilgili ne yapacak acaba? Böyle hakemler buralara az. Bu seviyelerin hakemi değil bunlar. Burada büyük takım ile küçük takım arasındaki farkı böyle maçlar belirler. Zaten bizim kantarımızda bir takım değil.

Bu hakem konusunu da biraz da biz söyleyelim. Kaç tane böyle pozisyon oldu da, süzemedin de bunu vermiyorsun. İkisi de İsveçli. Söyledim hakem gözlemcisine de. İki İsveçli de canımızı yakmıştır. Bir de lehimize bir şey olsun. Bu da benim dikkat ettiğim hakemlerle ilgilidir. 3-0, 4-0 olsa hakem de kalmaz ama, olmayanı istemiyoruz.

Artık Hollanda karşısında kazanmaktan başka çaremiz yok. Elimizden geleni yapacağız bundan kuşku yok. Buraya gelenler futbola doyarak gitmiştir ama sonuçtan da mutlu olmalarını isterdik. Futboldan keyifli bir gece yaşadılar ama sonuçtan mutlu olamadılar. Konya halkına çok teşekkür ediyorum."

Letonya cephesi

Letonya Teknik Direktörü Marians Pahars, 1-1 berabere kaldıkları Türkiye maçında, futbolcularının gösterdiği performanstan memnun olduğunu belirterek, "Türkiye'den, takımım ve kendi adıma mutlu ayrılıyoruz" dedi.

Pahars, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye ile berabere kalmalarının takımı adına çok iyi bir netice olduğunu ifade etti. Maçta Türkiye'nin çok fazla gol pozisyonu bulduğunu kaydeden genç teknik adam, Türkiye'nin 90 dakika boyunca baskı kurduğunu ve oyun planlarını buna göre yaptıklarını dile getirdi.

Pahars, takımının performansından memnun olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Türkiye, kaliteli ve yetenekli oyunculardan oluşuyor. Oyuncularıma soyunma odasında 'Bugün çok üst düzey bir takıma karşı berabere kaldınız, bundan dolayı gururlanmanız gerekiyor' dedim. Bu maçta her şey vardı. Kaçan pozisyonlar, ikili mücadeleler... Oyuncu değişikliğimiz sonrası attığımız gole çok sevindik. Türkiye'den, takımım ve kendi adıma mutlu ayrılıyoruz."

Gruptaki takımların Avrupa Şampiyonası finallerine katılma şansını da değerlendiren Pahars, "İzlanda yüzde 100 çıkacak gibi görünüyor. İkinci sırada da Çek Cumhuriyeti olabilir. Geriye üçüncülük mücadelesi kalıyor. Hollanda ve Türkiye arasında çekişme yaşanacak. Pazar günü oynanacak maçta da bu belli olacak" şeklinde konuştu.

Müsabaka sırasında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile aralarında geçen tartışmanın sorulması üzerine ise Pahars, oyun içerisinde bu tarz pozisyonların olabileceğini belirtti.

Sıradaki Haber
İşte grubumuzdaki puan durumu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz