Futbol

"Zor bir kura çektik"

24 Ocak 2018 Çarşamba 17:22 - Son Güncelleme 24 Ocak 2018 Çarşamba 19:18

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Servet Yardımcı, UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakiplerimiz, İsveç ve Rusya'yı değerlendirdi. İki tecrübeli isim de milli takımın zor bir kura çektiğine vurgu yaptı.

Mircea Lucescu ile Servet Yardımcı, UEFA Uluslar Ligi kurası sonrası TRTSPOR'a konuştu.

Lucescu: "B Ligi'nin en zor eşleşmesi diyebilirim"

A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu, Türkiye'nin grubu için "B Ligi'nin en zor eşleşmesi diyebilirim. Ama taraftarlarımız için muhteşem karşılaşmalar olacak. Bizim için Dünya Kupası finalisti olmuş böylesi ülkelerle oynamak çok büyük önem teşkil ediyor. Futbolcularımız için büyük bir motivasyon kaynağı olacak. Sonbaharda oynanacak bu karşılaşmalar için hazırlıklarımızı yapacağız, en iyi şekilde hazırlanacağız. Aynı düzeydeki takımların birbiriyle rekabet içinde olması, küme düşme veya küme çıkma gibi özelliklerin bulunması çok önemli ayrıntılar ve ben mutluyum bu sistemden" diye konuştu.

Yardımcı: "Zor bir grup"

Servet Yardımcı ise kurayla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bence eşit güçte üç takım eşleşti. Zor bir grup. Şanslarımız eşit. Biz grupta birinci olmak istiyoruz. Bir alt lige düşmek istemiyoruz. Hem birinci olmak istiyoruz hem de 24 takım arasında olmak istiyoruz. Heyecanlı olacak. Daha rekabetçi bir ortam olacak. Hepimiz, UEFA, milli takımlar ve seyirciler açısından çok iyi bir turnuva olacak.UEFA, merkezi sistemle maçların yayınını pazarlayacak. Merkezi sistem, marka yönetimi olacak. Seyirciler daha çok ilgi gösterecek. Çünkü sonuçta birinci olmak var, üçüncü olup da bir alt lige düşmek var. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma imkanı var. Uluslar Ligi hem UEFA hem milli takımlar hem de seyirciler açısından çok olumlu geçecek''

Sıradaki Haber
'Milli takımlardan da şampiyon çıkacak'
Yükleniyor lütfen bekleyiniz