Futbol

Namoğlu ilk icraatını yaptı

19 Aralık 2014 Cuma 10:12 - Son Güncelleme 19 Aralık 2014 Cuma 10:15

TFF tarafından MHK başkanlığına getirilen Namoğlu salı toplantılarını iptal etti

Süper Lig'de üst üste yaşanan hakem hatalarının beraberinde getirdiği yoğun eleştiriler nedeniyle Zekeriya Alp'in istifa etmesiyle birlikte Merkez Hakem Kurulu'nda yeni bir dönem başladı. İstifanın ardından MHK başkanlığına atanan Yusuf Namoğlu zaman geçirmeden kolları sıvadı. İkinci kez bu görevi üstlenen Namoğlu'nun ilk icratı Alp'in son döneminde başlatılan, hakemlerin maç performanslarının değerlendirildiği "Salı toplantılarını" iptal etmek oldu. İptalin gerekçesi ise bu toplantıların hakemlere ve hakemlik müessesine fayda sağlamaması... Namoğlu, yol haritasını da üç ana madde üzerinden belirledi.

1- Devre arasında yapılacak hakem seminerine kadar basına kapılar kapatılacak. Hakemlerin seminere kadar olan süreci iyi bir şekilde geçirmeleri için içe dönük çalışmalar yapılacak.

2- Seminere çok iyi hazırlanılacak. Seminerin ana gündem maddesi; hakemlerin, takım temsilcileri ve kamuoyu üzerindeki etkisi ve bu etkinin olumlu anlamda geliştirilmesi olacak.

3- Hakemlere, "Cesur olun, etki altında kalmayın. Federasyon ve MHK olarak her zaman arkanızdayız" mesajı verilecek. Bu yolla hakemlere güven duygusu aşılanacak.

SABAH

Sıradaki Haber
Transferde mutlu son! Geliyor...
Yükleniyor lütfen bekleyiniz