Futbol

Adana Demir adım adım Süper Lig'e

15 Nisan 2015 Çarşamba 14:43 - Son Güncelleme 15 Nisan 2015 Çarşamba 14:47

Adana Demirspor, Süper Lig yarışını şampiyon olarak göğüslemek istiyor.

Adana Demirspor, PTT 1. Lig'de 51 puanla ikinci sırada girdiği son 7 haftayı kayıpsız geçerek, Süper Lig yarışını şampiyon olarak göğüslemek istiyor.

Sahasında, Şanlıurfaspor'u Umut Gündoğan'ın golüyle 1-0 yenerek 27. haftayı kayıpsız atlatan "mavi şimşekler", özellikle sahasında aldığı galibiyetlerle dikkati çekiyor.

Adana'da oynadığı 14 lig maçında 9 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 4 beraberlik alan mavi-lacivertliler, ligdeki 51 puanının 31'ini evinde topladı.

Lig genelinde ise 27 haftada 15 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Adana ekibi, en son 1994-1995 sezonunda mücadele ettiği Süper Lig'e, kalan 7 haftayı kayıpsız geçerek şampiyon olarak yükselmek istiyor.

Son olarak 20 yıl önce Süper Lig'de mücadele eden Adana Demirspor, 2014-2015 sezonunu şampiyon tamamlayarak, Süper Lig hasretine son vermeyi amaçlıyor.

"20 yıllık Süper Lig özlemine son vereceğiz"

Adana Demirspor Basın Sözcüsü Tamer Gülcan, yaptığı açıklamada, sahalarındaki kritik Şanlıurfaspor müsabakasını kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Önceki hafta 6-5'lik Karşıyaka'ya mağlubiyetinin ardından çıkış yapmak istediklerini ve bunu da Şanlıurfaspor karşısında gerçekleştirdiklerini anlatan Gülcan, şunları kaydetti:

"Süper Lig yolunda ilk olarak Şanlıurfaspor, Orduspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçlarını kazanma hedefini koymuştuk. Bunlardan ilkini kazandık, şimdi Orduspor maçına hazırlanıyoruz ve oradan da 3 puanla dönmek istiyoruz. Ligin son 7 haftasındaki her maçımız final niteliği taşıyor. İnşallah bu maçları kazanarak Adana Demirspor'un 20 yıllık Süper Lig özlemine son vereceğiz. Ama öncelikli hedefimiz Orduspor karşısında da iyi oyunla 3 puana ulaşmak."

Gülcan, takımdaki birliktelik ortamının çok iyi düzeyde olduğunu, bunun da başarıyı getireceğine inandıklarını vurguladı.

"1940 Kişiden Biri de Siz Olun Projesi"

Gülcan, kulübe gelir sağlamak amacıyla başlatılan "1940 Kişiden Biri de Siz Olun Projesi" kapsamında 10'ar bin liradan satışa sunulan, içerisinde lisanslı ürünlerin bulunduğu 1940 paketin satışlarının da sürdüğünü bildirdi.

Bugünlerde Adana Demirspor'a yapılacak her yardımın altın değerinde olduğunu dile getiren Gülcan, "Adanalı iş adamlarından, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden, belediyelerden bu projeye destek bekliyoruz. Şimdiye kadar projemize destek olanlara da çok teşekkür ediyoruz. Bu paketlerin satışının artması halinde, hem takımımızın moral ve motivasyonu artacak hem de yakalanan başarı tüm Adana'ya mal olacak" diye konuştu.

AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz