Futbol

Adana Demirspor'da kriz

14 Nisan 2014 Pazartesi 16:27 - Son Güncelleme 14 Nisan 2014 Pazartesi 16:30

"Futbolcular, disiplin yönetmeliğini ihlal ederek 4 idmana çıkmamıştır."

PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un başkanı Selahattin Aydoğdu, alacakları ödenmesine karşın futbolcuların 4 idmana çıkmadığını bildirdi.

Aydoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, basında futbolculara ve kulüp personeline ödeme yapılmadığı yönünde çıkan haberler üzerine, kulüp yönetiminin göreve geldiği 28 Aralık 2013'ten bu yana, sadece futbolculara 2 milyon 453 bin 496 lira ödeme yapıldığını belirtti.

Bu ödemelerin 705 bin 800 lirasını futbolcuların prim alacaklarının oluşturduğunu ifade eden Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Geriye kalan 1 milyon 747 bin 696 liralık ödeme, futbolcuların maç başı ve peşinat alacaklarıdır. Bununla beraber 3 aylık süreçte yapılan toplam ödeme miktarı 5 milyon 7 bin 118 liradır. Ayrıca ödemelerin önemli bir kısmını eski yöneticilerin temlik alacakları oluşturmaktadır. Geri kalan kısmı, kulübe yönelik açılmış icra takibi ve davalar ile personel alacakları oluşturmaktadır. Kulüp personeli, yönetimimizden önce 10 ay boyunca maaş alamamışken, yönetimimiz göreve başladıktan sonraki 3 aylık dönemde tüm maaşlarını eksiksiz almıştır."

Takıma ödenen 705 bin 800 liralık primin yönetim göreve geldikten sonra kazanılan 4 galibiyet ve alınan 3 beraberliğe ilişkin olduğunu dile getiren Aydoğdu, şöyle devam etti:

"Kahramanmaraşspor maçı için prim değerlendirilmesini yönetim kurulu henüz tamamlamamıştır. Futbolcular disiplin yönetmeliğini ihlal ederek 4 idmana çıkmamıştır. Bu husus kulübümüzce noter vasıtasıyla tespit ettirilmiş olup, hukukçularımızın değerlendirilmesinden sonra cezai yaptırım uygulanması hakkında karar oluşturulacaktır. Tüm bu hususlarla birlikte kulübümüzün bugün maddi olarak içerisinde bulunduğu sıkıntılar mevcut yönetim döneminde meydana gelmemiştir. Ne var ki yönetimlerde devamlılık esas olduğundan devraldığımız tüm yükümlülüklerin altından elbirliğiyle kalkacağımızdan hiçbir dostumuzun ve düşmanımızın şüphesi olmasın."

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz