Futbol

Adana derbisinde 52. randevu

18 Ekim 2014 Cumartesi 13:31 - Son Güncelleme 18 Ekim 2014 Cumartesi 13:34

Derbinin 52. randevusu, 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda yapılacak.

Adanaspor ile Adana Demirspor arasında oynanan 51 resmi maçtan 19'unu turuncu-beyazlılar, 12'sini lacivertliler kazanırken 20 karşılaşma berabere sonuçlandı. Derbinin 52. randevusu yarın akşam Adanaspor'un ev sahipliğinde 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda yapılacak.

Kentin köklü takımlarından ve 1940'ta kurulan Adana Demirspor ile 1954'ten bu yana yeşil sahalarda mücadele eden Adanaspor arasındaki maçlar, sporseverlerin heyecanla izlediği müsabakaların başında geliyor.

Bugüne kadar iki takım arasında 51 resmi maç yapıldı. Türkiye Kupası'nda üç kez karşılaşan Adana takımları, Süper Lig'de 26, 1. Lig'de 4 ve 2. Lig'de de 18 kez karşı karşıya geldiler.

Adana Demirspor rakibine karşı en farklı galibiyetini 1995-1996 sezonunda 5-1'lik skorla elde ederken, Adanaspor 1988-1989 yılında 3-0 mağlup etmeyi başardı.

İki takım arasında liglerde oynanan 48 maçta Adanaspor 17, Adana Demirspor 11 galibiyet alırken, 20 karşılaşma berabere sonuçlandı. Türkiye Kupası'ndaki üç maçın ikisini turuncu-beyazlılar, birini de mavi-lacivertliler kazandı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Kupası'nda ise Adana Demirspor'un üstünlüğü dikkati çekiyor. Mavi-lacivertlilerin 11 kez kaldırdığı kupayı, Adanaspor ise 8 kez kazandı.

Geçen sezon ligde oynanan ilk maç Adanaspor'un ev sahipliğinde 2-2 bitmişti. İkinci karşılaşma ise Adana Demirspor'un 3-1 üstünlüğüyle sona ermişti. Önceki sezon iki takım arasındaki müsabakaların ilkini Adana Demirspor 4-2 kazanırken, ikinci maç 1-1 sonuçlanmıştı.

Son hafta performanslarında ise Adana Demirspor sahasında Kayserispor'a 2-1 yenilirken, Adanaspor deplasmanda Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı.

Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren takımlardan Adana Demirspor, ligin ilk 5 haftasında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 10 puanla 4. sırada bulunurken, Adanaspor, 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 5 puan toplayıp 9. sıraya yerleşti.

"İyi olan kazansın"

Adanaspor Basın Sözcüsü Bülent Uzel, yaptığı açıklamada, derbi maçta her şeyden önce dostluğun öne çıkmasını temenni etti.

Karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını ve eksikleri bulunmadığını ifade eden Uzel, "İyi olan kazansın. İki taraf da Adana takımı, birlik beraberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde dostluğun öne çıkması lazım. İnşallah olaysız şekilde bir müsabaka olur ve maçın adı Adana'ya yakışır" şeklinde konuştu.

"Gönül istiyor ki kol kola Süper Lig'e çıkalım"

Adana Demirspor Basın Sözcüsü Tamer Gülcan da 2 takımın da zaman zaman birbirine üstünlükleri olduğunu ama yarınki maçta kazanan tarafın bütün Adana kenti olmasını istedi.

İstatistiklere göre üstünlüklerin değiştiğini, her şeyden önce dostluğun ön plana çıkmasını istediğini anlatan Gülcan, şunları kaydetti:

"Gönül istiyor ki kol kola Süper Lig'e çıkalım. İstatistikler de farklı tabi ama bu sene iyi bir kadro kurduk. Adana Demirspor yöneticisi olarak konuşursam, karşılaşmayı kazanmak istiyoruz. Ama maçın dostluk içinde geçmesi her şeyden önemli. İyi hazırlandığımız bir müsabaka ve bu karşılaşmada deplasman takımız ancak aynı sahayı kullanıyoruz, yabancı olduğumuz bir stada gitmiyoruz."

AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz