Futbol

Antep'te derbi heyecanı

16 Aralık 2014 Salı 15:45 - Son Güncelleme 16 Aralık 2014 Salı 15:50

Gaziantep BŞB'nin teknik direktörü Kutlu, G.Antepspor maçını değerlendirdi.

PTT 1. Lig'de mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörü Hakan Kutlu, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaşacakları Gaziantepspor maçının çekişmeli geçeceğini söyledi.

Kutlu, oyuncularından İlker Avcıbay ve Erdal Güneş ile Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni (GGC) ziyaret etti.

Ziyarette, gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kutlu, Spor Toto Süper Lig'e çıkmak için kurulmuş takımın sezon başında şanssız sonuçlar aldığını belirtti.

Göreve geldiği günden itibaren eksikleri gidermeye çalıştığını ifade eden Kutlu, "Geçen 6 haftalık süreçte 3 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldık. Bu maçların 4'ünü de deplasmanda oynadık. İlk yarıda kalan 3 maçımızı iyi değerlendirip ligin ikinci yarısına daha umutla bakmak istiyoruz" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın Gaziantepspor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Kutlu, bu mücadelede maç eksiği bulunan oyunculara şans vereceğini vurguladı.

Öncelikli hedeflerinin lig olduğuna dikkati çeken Kutlu, şöyle konuştu:

"Bizim hedefimiz asla kupa değil, lig. Ligde de ilk 6 takım arasına girmeyi hedefliyoruz. Kupada da maç eksiği olan oyuncularımızın performansını artırmayı düşünüyoruz. Kupa maçlarını da elbette önemsiyoruz. Yarınki mücadele çekişmeli geçecek ama gruptan Gaziantepspor'un çıkmasını, kazananın Gaziantep şehri olmasını temenni ediyorum."

Kutlu, devre arasında gerekli gördükleri mevkilere transfer yapabileceklerini sözlerine ekledi.

"Ligde kalan 3 maçtaki 9 puana talibiz"

Takım kaptanı kaleci İlker Avcıbay da kötü bir başlangıç yaptıkları ligde Kutlu'nun gelmesiyle yükselişe geçtiklerini ifade etti.

Adım adım yukarıya doğru çıktıklarına işaret eden Avcıbay, PTT 1. Lig'in çok farklı bir lig olduğuna dikkati çekti.

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki grup sistemini de eleştiren İlker, sistemin reytingi yüksek takımların kupa dışında kalmaması için geliştirildiğini savundu.

Erdal Güneş ise ilk haftalardaki başarısız sonuçlarla öz güveni dibe vurmuş takımın Kutlu'nun gelişiyle yeniden yükselişe geçtiğini belirtti.

Her geçen gün hem futbol anlamında hem puansal anlamda aşama kaydettiklerini dile getiren Güneş, "Gelecek adına umutluyuz. İyi takım olduğumuzun farkına vardık. İkinci yarıya iyi başlamak için ligde kalan 3 maçtaki 9 puana talibiz" diye konuştu.

GGC Başkanı İbrahim Ay da sanayi ve ticaretiyle örnek gösterilen Gaziantep'in aynı başarıyı sporda da yakalaması gerektiğini kaydetti.

Kent adına mücadele eden takımlara başarı dileyen Ay, kazananın Gaziantep olacağını ifade etti.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz