Futbol

ÖZET | Elazığspor son nefeste

21 Aralık 2014 Pazar 10:02 - Son Güncelleme 21 Aralık 2014 Pazar 17:41

Elazığspor evinde Boluspor'u konuk etti.

PTT 1. Lig'in 14. haftasında Elazığspor evinde Boluspor'u ağırladı.

Elazığspor'un cezası nedeniyle Mersin'de Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanana karşılaşmada 3 puanı alan taraf Elazığspor oldu.

Elazığspor zorlu maçta rakibini 1-0 yenmeyi başardı.

Elazığspor 14. hafta sonunda puanını 22'ye yükseltirken, Boluspor 16 puanda kaldı.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ..

Stat: Tevfik Sırrı Gür Stadı

Hakemler: Volkan Bayarslan, Cemal Bingül, Kerem Ersoy

Elazığspor: Ivesa, Murat Tosun (Dk. 70 Ömer Yıldız), Mehmet Çakır, Onur Güney, David Deniz Kılınç, İzzet Yıldırım, Murat Kayalı, Muhammed Ali Doğan (Dk. 46 İmamverdiyev ), Eren Aydın, Da Silva, Murat Kalkan (Dk. 47 Hakan Bilgiç)

Boluspor: Özkan Karabulut, Deniz Aslan, Serkan Yalçın, Mbamba, Eme Kılınç, Bilal Gülden, İsmail Haktan Odabaşı (Dk. 82 Kenan Şahin), Ali Dere (Dk. 75 Ahmet Kulabaş), Mehmet Kuruoğlu, Cengiz Umut Meraş, Prijovic

Gol: Dk. 90 Mehmet Çakır (penaltı) (Elazığspor)

Sarı kartlar: Dk. 44 Muhammed Ali Doğan (Elazığspor), Dk. 15 Mbamba, Dk. 85 Cengiz Umut Meraş (Boluspor)

Kırmızı kart: Dk. 90 Mehmet Kuruoğlu (Boluspor)

Maç sonu açıklamalar:

Özat, Türkiye Futbol Federasyonunun "tarafsız sahada seyircisiz oynama" cezası nedeniyle Boluspor'la Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynadıkları müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın zorlu geçtiğini ancak oyuncularını geçen haftadan beri iyi motive ettiğini söyledi.

Boluspor maçının, Osmanlıspor hariç bu hafta dahil ilk yarıdaki en zorlu müsabakalarından biri olduğunu anlatan Özat, ilk golü atanın maçı kazanacağı bir oyun olduğunu ifade etti.

Özat, Boluspor'un ilk yarıda net pozisyonlarının olduğunu ancak ikinci yarıda kendi oyuncularının daha fazla pozisyon yakaladığını dile getirerek Özat, şöyle konuştu:

"İkinci yarı yaptığımız değişiklikler sonuç getirdi. Bu kadar yokluğun içinde gençlerin oynaması ve onlara şans verebilmek kolay bir şey değil. Ben bunun mutluluğunu yaşıyorum. Üstüne bir de kazanmak, bu işin kaymağı oldu. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. İnanılmaz özverili çalışıyorlar. Biz artık Elazığspor'un tesislerini yaşam alanı seçenlerle birlikte olmayı düşünüyoruz. Onlarda bu fedakarlıkları hep yapıyor. Biz maç maç hedef koyduk. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Dolayısıyla kalan iki maçta 4 puan alırsak hedefimizi yakalamış oluruz. Devre arasında elimizdeki mevcut oyuncular gibi karakterli oyuncular alabilirsek bir iki tane nokta atışı yapabilirsek iyi olur."

Boluspor cephesi

Boluspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer ise bu tip maçların futbolun kalitesini, seyir zevkini düşürdüğünü belirtti.

Bundan sonraki maçlarının böyle geçmemesini temenni eden Erginer, "Bu maçı Elazığ'da seyircili bir ortamda oynamak isterdik" ifadesini kullandı.

İlk yarıda pozisyon vermediklerini, 80. dakikaya kadar da oyunun dengesinin kendilerinde olduğunu bildiren Erginer, "Son 10 dakikada Elazığspor'un girdiği pozisyonlar var. Son dakikada bir penaltı golü oldu ve 3 puanı burada bıraktık. Penaltının da çok penaltı olduğunu düşünmüyorum. Bundan sonraki maçlarda Elazığspor'a başarılar diliyorum" diye konuştu.

ELAZIĞSPOR 1-0 BOLUSPOR (GOL)

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz