Futbol

ÖZET | Samsunspor Horoz'u deplasmanda devirdi

24 Ocak 2015 Cumartesi 13:57 - Son Güncelleme 24 Ocak 2015 Cumartesi 18:42

PTT 1. Lig 17. hafta maçında Samsunspor, Denizlispor'u deplasmanda yendi.

PTT 1. Ligi'nde 17. hafta maçında Samsunspor, Denizlispor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek, önemli bir galibiyete imza attı.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yarıyı düşme hattının 2 basamak üzerinde tamamlayan Denizlispor, yeni teknik direktörü Engin İpekoğlu yönetimindeki ilk sınavında Samsunspor ile evinde karşılaştı.

Denizli Ataturk Stadı'nda oynanan mücadelede konuk ekip Samsunspor, 9. dakikada M'Billa Etame ile 1-0 öne geçti. Karadeniz ekibi, 44. dakikada Recep Niyaz ile farkı 2'ye çıkardı: 0-2

Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

Ev sahibi Denizlispor, 70. dakikada Tsvetan Genkov ile farkı 1'e indirdi: 1-2

Kalan sürede başka gol olmadı ve Samsunspor, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Karadeniz temsilcisinde 90+2. dakikada Fatih Kılıçkaya kırmızı kart gördü.

Bu sonuçla Samsunspor puanını 23'e çıkarırken Denizlispor 17 puanda kaldı.

Stat: Denizli Atatürk

Hakemler: Koray Gençerler, Özgür Ertem, Seyfettin Ünal

Denizlispor: Kazım Sarı, Bülent Ertuğrul, Veli Acar, Muhammed Himmet Ertürk (Dk. 46 Şevki Çınar), Burak Karaduman (Dk. 46 Emrah Bozkurt), Mehmet Cansın Çiçek, Gökhan Dincer, Hakan Ateş, Yordanov (Dk. 81 Erçağ Evirgen), Alperen Babacan, Genkov

Samsunspor: Soner Şahin, Fatih Kılıçkaya, Ahmet Burak Solakel, Musa Aydın, Mbilla, Recep Niyaz (Dk. 81 Alperen Pak), Hasan Kılıç (Dk. 68 Doğan Erdoğan), Ali Zorlu, Ofoedu (Dk. 88 Ercan Yazıcı), Taha Yalçıner, Sezer Özmen

Goller: Dk. 70 Genkov (Denizlispor), Dk. 9 Mbilla, Dk. 44 Recep Niyaz (Samsunspor)

Kırmızı kart: Dk. 90+2 Fatih Kılıçkaya (Samsunspor)

Sarı kartlar: Dk. 43 Gökhan Dincer, Dk. 61 Mehmet Cansın Çiçek, Dk. 63 Yordanov, Dk. 71 Şevki Çınar (Denizlispor), Dk. 27 Ali Zorlu, Dk. 74 Taha Yalçıner (Samsunspor)

Maçın ardından

İpekoğlu: "Beraberliği hak ettiğimizi düşünüyorum"

PTT 1. Lig'de sahasında Samsunspor'a 2-1 mağlup olan Denizlispor'un teknik direktörü Engin İpekoğlu, maçın ikinci yarısında oynadıkları futbolla beraberliği hak ettiklerini söyledi.

İpekoğlu, düzenlediği basın toplantısında, savunmaya dayalı oyun anlayışı sıkıntısını maçın ilk yarısında yaşadıklarını belirtti.

İkinci yarıda yaptıkları değişikliklerle topa daha çok sahip olduklarını ifade eden İpekoğlu, "Samsunspor'a sahasında ikinci yarıda baskıyı kurduk. Bir çok gol pozisyonuna girdik. İkinci yarıda oynadığımız futbolla beraberliği hakkettiğimizi düşünüyorum. Yapacak bir şey yok. Eğer takımımız ikinci yarıda oynadığı futbolu sürdürürse herhangi bir sorun yaşamaz" dedi.

Altın: "Hedefimiz play-off"

Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın ise, Denizlispor karşılaşmasının kendilerinin hedef belirleme açısından çok önemli olduğunu futbolcularına anlattığını dile getirdi. Futbolcuları galibiyetten dolayı kutladığını belirten Altın, şunları söyledi:

"Hedefimiz play-off, eğer kalabilirsek Süper Lig'e çıkmak için mücadelemizi vereceğiz. Kamp döneminde güzel geçirdik. Sadece bizim takımız açısından değil, Türkiye genelinde maçta öne geçtikten sonra skoru korumak adına geriye çekilmek nedir? Bunu hale çözemedik. Çözmek için hala uğraşıyoruz."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz