Futbol

Stadın sözleşmesi feshedildi!

25 Temmuz 2015 Cumartesi 13:38 - Son Güncelleme 25 Temmuz 2015 Cumartesi 13:43

Manisa 19 Mayıs Stadı'nın kirasını ödenmedi, sözleşme feshedildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Manisa İl Müdürü Savaş Duman, Manisaspor'un, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 10 yıllığına kiraladığı Manisa 19 Mayıs Stadı'nın kirasını ödemediği gerekçesiyle sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.

Duman, yaptığı açıklamada, Manisa 19 Mayıs Stadı'nın bu saatten sonra müdürlüğe bağlı olarak hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Manisaspor'un stadı 6 yıldan bu yana kullandığını belirten Duman, şunları kaydetti:

"Manisaspor, stadı 4 yıl daha kullanacaktı ama sözleşme gereği kirasını ödeyemeyince mukavelesi feshedildi. Protokol gereği kirayı 1 ay bile ödemeyince sözleşme tek taraflı feshedilebiliyor. Ama iyi niyetten dolayı bu ertelenebilirken Manisaspor, iyi niyetin de ötesinde yaklaşık 2 yıl borcunu ödememiş. Reklam panolarından elde edilen gelirlerin de bir kısmını vermeleri gerekirken onları da vermemişler. Bu kapsamda Manisaspor'un yaklaşık 1 milyon lira borcu bulunmaktadır. Manisaspor, tüm bu söylenenleri yerine getirmediği için sözleşme feshedilmiştir."

Statları yapım aşamasında olduğu için Akhisar Belediyespor'un daha önce Manisaspor'a stadyum için yaklaşık 1 milyon liralık yıllık ücret verdiğini hatırlatan Duman, stadın devrinden sonra ise yeni sezonda Akhisar Belediyespor'un 17 iç saha maçı için kendilerine yıllık 185 bin lira ödeyeceğini ifade etti.

Göztepe maçlarını Manisa'da oynayacak

Yeni sezonda, 3 kulübün Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nda maçlarını oynamak için başvurduğu bilgisini veren Savuş Duman, şu ifadeleri kullandı:

"Akhisar Belediyespor'un oynama talebi oldu. Manisaspor'un zaten bir talebi vardı, bunun yanında Göztepe'nin de talebi oldu. Bir sorun çıkmadığı takdirde 3 takım bu statta oynayacak. Kulüpler maç ücretlerini verdikleri takdirde maçlarını sahamızda oynayabilecek. Ücret olarak ise genel müdürlüğümüzün bize verdiği fiyat tarifelerini uygulayacağız."

Göztepe yönetiminin kendileri ile görüştüğünü aktaran Duman, "Göztepe yönetimi, Göztepe taraftarının Manisa'yı sevdiğini Manisasporlular ile aralarında bir sorun olmadığını bu bakımdan maçlarını Manisa'da oynama talebinde bulunmuşlar. Bu statlarımız da zaten kulüplerimizin oynaması için vardır. Alsancak Stadı 2. yarıya yetiştiği takdirde Göztepe maçlarını burada oynayacak, yetişmezse bütün sezonu burada tamamlayacak" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz